Eigenaardigheden van kinderen

Eigenaardigheden van kinderen

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week:  Grappige eigenaardigheden van je kinderenOok meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Uren kijken naar filmpjes waarin surprise-eieren worden uitgepakt, nooit ergens naartoe willen zonder emmer of praten met een denkbeeldig vriendje. VIVA-forummers vertellen over de eigenaardigheden van hun kinderen.

Tekst: Elfi Voorhuis | Beeld: iStock

 • “Chinese speelgoedinstructiefilmpjes kijken op Youtube en dan mee brabbelen. Ze is drie jaar!”
 • “Mijn zoontje van zes maanden moet altijd even zijn hand op mijn gezicht leggen als hij zijn fles krijgt. Bij papa of oma vindt hij het niet nodig, maar bij mij altijd.”
 • “Altijd als we ergens naartoe gaan, neemt mijn zoon zijn emmertje mee. Je weet wel, zo’n kleintje van de snoeptomaatjes. En nee, dit is geen bevlieging, dit doet hij al sinds hij anderhalf is. Hij heeft ook een obsessie voor prullenbakken. Alles moet weggegooid worden, kliko’s moeten worden geteld en hij is een ster in afval scheiden.”
 • “Mijn jongste heeft een tijd gehad dat hij graag aan mij snuffelde. Dat is nu gelukkig over, want best genânt in gezelschap, maar hij slaapt nog altijd het liefst met een gedragen t-shirt van mij tegen zijn neus gedrukt. Meestal trekt hij mijn pyamashirt van mijn bed, die noemt hij dan ‘mijn ruikie’. Laatst zat zijn ruikie in de was en verzocht hij mij dringend om mijn t-shirt uit te trekken. Dat deed ik natuurlijk niet, dus toen ging hij in de wasmand op zoek naar een geschikte ruik.”
 • “Onder de douche en in het zwembad wil mijn dochter altijd sokken aan, maar ‘op het droge’ wil ze juist altijd op blote voeten lopen. Ze draagt dus ook nooit sokken in haar schoenen.”
 • “Mijn kinderen hebben een uitstekende neus en herkennen zelfs scheten. Dus als ik een scheet laat, kan ik nooit eens een ander de schuld geven. Best lullig als je er in het openbaar per ongeluk eentje laat vliegen en één van de kinderen roept heel hard: ‘Ik ruik een mama-scheet!’”
 • “De oudste trekt voor iedereen haar shirt omhoog. Haar vader vreest nu al voor de tijd dat ze borsten krijgt.”
 • “Mijn jongste van twee is gek op zwemmen en wil áltijd zijn zwembroek aan. Hij is net naar bed gegaan in pyjamashirt, pamper én zwembroek. Soms loopt hij met zijn vlindertjes om door het huis. Maar goed, de oudste heeft maanden in een drakenpak gelopen, dus het zal wel weer over gaan.”
 • “Tomatensoep eten met een lepel Nutella erdoor. Ook at hij graag boterhammen met Nutella, smeerkaas en augurk. Hij is er nooit ziek van geworden.”
 • “Mijn zoon zit altijd aan mij te plukken en geeft graag commentaar op hoe ik eruitzie. Soms krijg ik commentaar dat ik vieze voeten heb, haar in m’n neus heb of stoppels heb. Ik voel me daardoor altijd erg mooi!”
 • “De jongste heeft sinds ze kan lopen altijd een doekje tussen haar tenen geklemd. Zodra ze thuiskomt, gaan haar schoenen en sokken uit en wordt er een doekje gepakt. Ze loopt, rent, klimt en slaapt met een doekje tussen haar tenen. Ik laat er altijd even naar kijken bij het consultatiebureau, omdat ik bang ben dat haar tenen niet goed zouden staan vanwege het klemmen, maar blijkbaar is er niets bijzonders aan te zien. Terwijl ze toch een uur of zes per dag met een doekje tussen haar tenen loopt.”

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?