Experiment: Sofie huurt een real care baby om te ontdekken of ze geschikt is als moeder (#10)

sofie rozendaal

Sofie Rozendaal is schrijfster, illustrator, publicist en YouTuber. Vorig jaar maakte ze de serie Liefde, seks & Soof – wekelijks te volgen op VIVA.nl – over haar liefdesleven als single, en nu is ze terug. Niet alleen met een vlog, maar ook met een column in VIVA.

Inmiddels is Sofie 30 en krijgt ze steeds vaker te maken met de vraag of ze eigenlijk kinderen wil. Voor haar reden tot twijfel, want hoe kun je dat zeker weten? Om erachter te komen heeft ze van deze vraag haar nieuwe missie gemaakt. Hoe het haar afgaat, kun je hier wekelijks volgen.

Zie ook: Hoe voelt het om hoogzwanger te zijn? Sofie test het met een speciaal vest

In aflevering 10 van de docuvlog ‘Wil ik kinderen?’ huurt Sofie een Real Care Baby. Dat is een geavanceerde oefenpop of babysimulator, die wordt ingezet ter voorlichting. De pop wordt verhuurd om een realistisch beeld te krijgen van wat er bij een pasgeboren baby komt kijken. Sofie gaat drie dagen voor de pop zorgen. Dit is dag 1, waarop Sofie’s ouders op ‘kraamvisite’ komen, ze met de baby naar een recreatieoord gaan en Sofie de eerste (slapeloze) nacht ervaart…