Gregory wordt vader van een tweeling: ‘Ik ben niet snel emotioneel, maar nu heb ik tranen in mijn ogen’

tweeling

In ‘Klus geklaard’ volgen we een toekomstige mama of papa tijdens de bevalling. Deze keer: Gregory Vyent (42, personal assistent bij een internationaal architectenbureau) woont samen met Esther Akkerhuis (39, eigenares van cateringbedrijf Spek&Bonen). Ze verwachten een tweeling.

Tekst: Anne Bakker Foto’s: Privébezit

Alles meemaken

Een week voor de keizersnee “Volgende week komen ze! Ik vind het een voordeel dat we de datum weten. We kunnen alles rustig voorbereiden en ik kan op tijd vrij nemen van mijn werk. Omdat ik voor een internationaal bedrijf werk, gelden er andere ouderschapsverlofregels. Ik heb recht op verlof tot 2019 en ga twee dagen minder werken. Ik wil alles meemaken en mijn jongens zien opgroeien.”

naar het ziekenhuis voor de keizersnee

Een dag voor de keizersnee, 23.00 uur “Ik ben super zenuwachtig. We hebben hier zo lang naartoe geleefd. Het duurde zes jaar voordat Esther zwanger werd. Toen ze op een ochtend zei dat ze dacht dat ze zwanger was, kon ik het niet geloven. Ik was euforisch en liep de hele dag met mijn hoofd in de wolken. Nu is het bijna zover. Zal het allemaal goed gaan? Ik ga slapen, dan is het snel morgen en kan ik ze vasthouden.”

Extra intensief

Dé dag, 07.45 uur “Ik heb gedroomd over de tweeling. Ik kan niet wachten tot ze er zijn. De moeder van Esther rijdt ons naar het ziekenhuis. Esther ziet er prachtig uit. Ze heeft een mooie gloed over haar huid, de hele zwangerschap al. De laatste maanden waren wel zwaar voor haar. Ik kon alleen ondersteunen en extra lief voor haar zijn. Ik hou haar hand vast en samen lopen we de trap op naar de afdeling.”

9.00 uur “We wachten rustig af. Hoeveel tijd hebben we hier niet doorgebracht de afgelopen maanden? Esther moest elke week naar ziekenhuis voor een echo. Een tweelingzwangerschap is intensief en brengt meer risico met zich mee. Ik ben zo vaak mogelijk mee gegaan, want ik wilde weten of alles goed was. En als er iets mis was, wilde ik het samen kunnen verwerken.”

IMG_8266

Twee knopjes

09.45 uur “Nu is het écht bijna zover. Straks zijn ze er, twee jongens! Vanaf de eerste echo wisten we dat het er twee waren en bij 17 weken zagen we twee knopjes en wisten we dat het jongens zijn. Ik verheug me nu al op later: lekker stoeien en voetballen met mijn zoons.”

Zo trots

10.00 uur “Esther wordt gehaald voor de ruggenprik. Even later mag ik binnenkomen. Ik ga filmen hoe ze ‘gehaald’ worden. Het gaat heel snel. Eerst komt Ziggy. Hij wordt meteen meegenomen en in een ander kamertje schoongemaakt en gecontroleerd. Een minuut later komt Fela, ook hij wordt meteen nagekeken, gewogen en in een lap gewikkeld.”

10.05 uur “Ik krijg Ziggy in mijn armen. Ik ben niet snel emotioneel maar nu heb ik tranen in mijn ogen. Heel voorzichtig breng ik hem naar Esther. Dan krijg ik Fela aangereikt. Wat een bijzonder moment. Ook hem breng ik bij Esther. Ik ben ontzettend trots op haar en op ons. Het is gelukt: we hebben samen twee prachtige kinderen.”

greg

Esthers kant van het verhaal lezen? Check VIVA Mama 5! Het blad ligt nu in de winkel.