Help, zwangerschapshormonen! ‘Ik moest huilen omdat ik een scheet liet’

Elke donderdag behandelt VIVA een veelbesproken topic op het VIVA-forum. Deze week: hormonale uitbarstingen tijdens je zwangerschap.

Heerlijk hoor, een kleine in je buik, maar zo’n zwangerschap maakt het leven niet bepaald makkelijker. Wat dacht je van die hormonale schommelingen waardoor je bij het minste of geringste in tranen uitbarst? De VIVA-forummers weten er alles van!

 • Mijn man was al een paar dagen later dan ik naar bed gegaan. Mijn redenatie? ‘Je vindt me niet meer mooi hè? Je vindt me dik en daarom wil je niet meer samen slapen.’ Later zat ik de 3D-foto’s van onze dochter te bekijken en weer hysterisch te snikken. Een weldenkend persoon zou denken: ‘Goh leuk, maar ze moet nog wel iets meer afgebakken worden’, maar ik jammerde alleen maar dat ik haar ‘zooohooo mooohoooi’ vond.
 • Wij wonen aan het water en daar zwommen eendjes die ik oud brood voerde. Er was steeds één zielig eendje dat net te laat bij een stukje brood kwam en daarom niks kreeg. Echt, ik heb gejankt.
 • Ik had er pas last van na de bevalling. Ik heb nog een half jaar tot een jaar lang gehuild om de bevalling zelf. Iedere keer als deze ter sprake kwam, begon ik weer.
 • Van elke reclame van LFAW (League for Animal Welfare, red.) raakte ik helemaal overstuur.
 • Ik ging boodschappen doen en haal altijd meer dan ik kan tillen. Eenmaal thuis deed ik de deur open, smeet ik de Jumbo-zakken in de hoek en heb ik een half uur op de bank gehuild omdat de boodschappen zo zwaar waren.
 • Ik lag een avondje samen met manlief op de bank en liet een scheet. Wat heb ik hard gejankt zeg, omdat ik nog nooit een scheet had gelaten waar hij bij was.
 • Iemand drong voor bij de parkeerautomaat. Normaal ben ik heel verlegen, maar dit keer knapte ik. De arme vrouw was gewoon bang voor me.
 • Vorige week keek ik Border Security en daar hebben ze van die drugshondjes. Toen een van de honden drugs had gevonden, werd hij beloond met een speeltje. Het hondje was zo blij aan het spelen, dat de tranen over mijn wangen stroomden.
 • Ik kreeg een uitbrander van een vuilnisman, omdat ik met mijn auto te dicht op de vuilniswagen stond. Als er iets op mijn motorkap zou vallen, zouden zij weer de schuld krijgen en bla bla. Ik heb de hele weg naar huis gehuild.
 • Ik werd woest omdat de caissière geen ‘goedemorgen’ zei en zonder mij aan te kijken mijn bonuskaart voor me neer kwakte. Ik schaam me nu nog als ik haar zie! Normaal ben ik heel lief voor caissières.
 • Gisteravond las ik een artikel in de krant over dierentuindieren in Japan die tijdens de oorlog afgemaakt werden. Ik heb er in bed nog dik twee uur aan gedacht en moest er vreselijk van huilen.
 • Ik ben ooit heel boos geworden op mijn vriend omdat hij All You Need Is Love niet leuk vond. Huilend heb ik geroepen ‘Maar die mensen houden gewoon van elkaar! Hoe kùn je dat nou niet leuk vinden?!` Mijn vriend lachte zich dood.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.