Hoe je kind jou voor aap zet

grappige uitspraken kinderen

Elke zondag zetten we een populair topic voor en door moeders van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: hoe je kind jou voor aap zet. Deel je mening in het topic of ga naar de pijler ‘Kinderen’ of ‘Zwanger’.

Vage kennissen beledigen, ongeremde piemelpraat of een behoorlijk pikante droombaan hebben voor ‘later als ze groot zijn’. VIVA-forummers vertellen hoe hun kinderen ze soms het schaamrood op de kaken bezorgen.

  • “Ik was in de speeltuin met mijn dochter. Daar was ook die knappe vader van school met z’n kinderen. Mijn dochter roept opeens: ‘Heb je een scheetje gelaten, mama?’ Terwijl ik haar opmerking een beetje ongemakkelijk weg lach, antwoord ik nee. Waarop zij luidkeels laat weten dat het toch echt naar een mamascheet rook… We zijn niet lang meer gebleven.”
  • “Mijn man is getint en heeft een donkergekleurd geslachtsdeel. Toen mijn dochter per ongeluk de badkamer binnen liep, wees ze naar zijn kruis en riep keihard: ‘Papa, je mag niet poepen in de douche!’ Een paar weken later vertelde ze op een verjaardagsfeestje aan oma dat papa in de douche gepoept had, waar de hele familie bij was.”
  • “Er kwam een kennis van mijn man op bezoek die Dick heet. Hij stelde zich voor aan mijn zoontje en zei: ‘Hoi, ik ben Dick.’ Waarop mijn zoontje antwoordde: ‘Ja, dat zie ik ook wel.’”
  • “Ik stond met mijn zoontje van drie bij de slager. Toen ik afrekende, vroeg de slager: ‘Wat wil jij later worden… voetballer?’ ‘Pooier,’ antwoordde mijn zoontje luid. Ik mompelde iets en trok hem snel mee naar buiten. Gênant!”
  • “De deurbel gaat, ik zit in bad. Mijn zoon rent naar de gang (hij mag de voordeur niet openmaken i.v.m. de hond). Ik hoor hem door de brievenbus naar buiten gillen: ‘Mijn moeder zit te poepen, over een halfuur is ze klaar!’ Even later rent hij de badkamer in en zegt op een fluistertoon: ‘Ik heb maar niet gezegd dat je in je blootje in bad zat.’”
  • “Dat mijn eenjarige vol overgave in de rij bij de supermarkt tegen de man achter ons ‘Papa!’ riep, op geluidsvolume honderd. Waarop die man zei: ’Nou, één ding weet ik heel zeker, ik ben niet jouw vader.’ De man en de rest van de rij moesten hard lachen. Het was namelijk een heel donkere Surinaamse man van ongeveer zeventig, en mijn kind is heel wit en hartstikke blond.”

Lees ook: 

10x genante momenten dankzij je kinderen
Mama Mia: Blunders van moeders – deel 2
Wat niemand je vertelt over je kraamtijd

Je kinderen kunnen je soms laten huilen van het lachen, maar bij dit emotionele filmpje zullen je tranen ook stromen.