Word abonnee

VIVA stopt

VIVA stopt

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Hoe vaak mogen jouw kinderen een snoepje?

kinderen snoepje

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Hoeveel snoepjes krijgt jouw kind? Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Forummer lonelyrider probeert het snoepgedrag van haar kinderen te beperken tot 1 à 2 keer in de week. Maar van andere ouders hoort ze dat hun kinderen elke dag iets te snoepen krijgen en dat dit geen kwaad kan. Ze vraagt zich af wat andere forummers doen.

Tekst: Elfi Voorhuis | Beeld: iStock

 • “Ik heb geen richtlijnen. Na het zwemmen geef ik vaak een snoepje of een koekje. Maar ik heb niet altijd snoep in huis, dus als ik niks heb, krijgen ze iets anders.”
 • “Geen idee. Ze krijgt nauwelijks snoep van mij, maar ik denk dat ze met traktaties en anderen die haar snoep geven wel op een snoepje per dag komt.”
 • “Dat is verschillend. Soms dagen niks en dan op een verjaardag wel zes snoepjes. Twee spekjes en een dropje moet kunnen op een dag.”
 • “Vaak zat hebben we helemaal geen snoep in huis, soms koop ik een zakje en dan mogen ze er een paar. Af en toe krijgen ze allebei een verrassingsei.”
 • “Hier krijgen ze bijna elke dag snoep. Mijn zoon speelt hele middagen in de speeltuin en komt dan altijd snoepjes vragen voor iedereen die er is. Maar een snoepje is ook echt een snoepje en niet een rol snoep of een zak snoep. En als het mooi weer is, wordt het snoepje een waterijsje.”
 • “Snoep eten we niet. Koekjes, chips en chocolade wel. Als hij erom vraagt, krijgt hij het eigenlijk altijd, behalve als het net voor etenstijd is. Hij eet ook veel fruit, dus voor ons is het wel prima zo.”
 • “Uit het oog is uit het hart bij onze kinderen, dus er ligt geen snoep in het zicht. Hun snoeppotten staan in een van de voorraadlades. Fruit ligt wel in de schaal, dus dat wordt veel sneller gepakt.”
 • “Hier krijgen de kinderen elke dag iets lekkers. Of dat dan snoep, koek of fruit is, maakt me niet uit. Het hoeft in elk geval niet gezond te zijn. Ik kijk sowieso naar het hele eetpatroon en bestempel losse dingen niet als gezond of ongezond.”
 • “Mijn tandarts heeft ooit gezegd dat vloeibaar snoep (zoals sap en limonade) veel slechter voor je tanden is dan gewoon snoep, dus daar ben ik wel strikter op.”
 • “Onze kinderen krijgen één snoepmoment per dag, altijd om een uur of drie. Dan krijgen ze drinken met een koekje of een stukje chocola. Doordat ze al hun hele leven weten dat dat snoepmoment er komt en dat het een vast tijdstip is, heb ik nooit zeurende kinderen. Als er dan in de vakantie of met Sinterklaas een extra snoepmoment is, wordt dat van harte gevierd.”
 • “Mijn kinderen krijgen wel vaak een snoepje. Alles met mate, dan vind ik dat het ook elke dag kan.”
 • “Mijn kinderen hoeven van mij niet elke dag te snoepen, maar ze vragen wel elke dag om snoep. En dat krijgen ze ook. Bij andere kinderen thuis wordt er ook dagelijks gesnoept. Ik denk niet dat daar iets mis mee is.”
 • “Mijn zoon geeft er niks om. Snoepzak van een feestje vergeet hij altijd, hij houdt niet van chocola en niet van snoep. Hij zou het best mogen, maar hij vindt het niet bijzonder. Blijkbaar houden niet alle kinderen automatisch van snoep.”

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?