Hoeveel kinderen wilde je en hoeveel zijn het er geworden?

hoeveel kinderen

Zag jij jezelf al zitten met een heel elftal, maar heb je het toch bij twee kinderen gehouden? Of vond je juist die eerste zó leuk dat je toch nog voor een tweede (en een derde) ging? Forummer yukon is benieuwd of de VIVA-forummers net zo veel kinderen hebben als ze hadden verwacht.

 • tulpje88: “Als tiener wilde ik geen kinderen, als begin twintiger begon het te kriebelen. Altijd gezegd dat ik twee kinderen wil en de tweede is nu op komst.”
 • Gebruikersnaam83: “Ik wilde er geen, het zijn er nu drie. Ik ben bang dat, nu de jongste volgend jaar naar school gaat, er ook een discussie gaat plaatsvinden over een nakomertje. En het antwoord is nee. Als ik al dat geklooi met baby’s met spuitluiers en tandjes en wagens en gebroken nachten nog een keer moet doorstaan, spring ik liever van de Euromast.”
 • Sneeuwwitje80: “Een om een. Het voelt compleet zo en ik blijk best wel wat tijd voor mezelf nodig te hebben. Met eentje kom je daar makkelijker aan toe dan met twee. En daarbij is ze helemaal geweldig!! Pittig karakter nu ze bijna twee is, maar gewoon harstikke leuk.”
 • KoffieVerkeerd23: “Ik wilde er geen, het is er een geworden. Ik kreeg totaal onverwachts last van niet te onderdrukken rammelende eierstokken. Geprobeerd te negeren, faliekant gefaald, maar eens met mijn man gaan praten, op zijn dringende advies nog een keer proberen te negeren, wederom strike voor de hormonen, samen om de tafel gaan zitten en de gok gewaagd. Na de geboorte van onze zoon had ik een postnatale depressie, waarna ik ook een tijd heb getwijfeld of er niet nog een kindje moest komen. Hormonaal ingegeven ‘een tweede keer wordt het vast wel allemaal rozengeur en maneschijn, want deze bak ellende kan het toch niet zijn?!’- goedmaakkindje. Ik ben nu héél blij dat ik dat wel heb weten te negeren!
  Het blijft er dus bij een. En wat issie leuk.”
 • Lizzy75: “Ik wilde nooit kinderen, tot ik mijn man leerde kennen. Hij wilde graag een kind en ineens leek mij dat ook een goed plan.Het is bij één gebleven, vooral ook door twee miskramen, een vervelend medisch traject en mijn leeftijd. En door het feit dat we onze handen vol bleken te hebben aan dit ene mooie, maar o zo pittige meisje. Het is dus helemaal goed zo.”
 • By-Kir: “Ik wilde helemaal geen kinderen. Totdat ik zwanger werd en een miskraam kreeg. Ik vind mezelf namelijk geen geboren moeder.Ik heb er nu één en denk zelfs na over een tweede! Want wat vind ik het leuk om moeder te zijn! Ik ben wel moeder van een jongetje. Dus ik ben heel blij dat ik niet in een glitterfase terechtkom. Of wel, je weet het natuurlijk maar nooit.”
 • Ekeim: “We wilden er twee en het zijn er twee. De wens voor een groot gezin hebben we beiden nooit gehad.”
 • Piepp: “Ik wil er twee of drie, man wilde er een.We hebben er nu een. Ik merk dat mijn man af en toe laat doorschemeren dat er ‘misschien’ nog wel een komt. Alleen hij durft niet zo goed, er komen namelijk tweelingen voor in de familie, dus hij is een beetje bang dat we er dan ineens drie hebben, haha.”
 • Saskiavd: “Wij, met mijn nu ex-man, wilden er altijd vier. Waarom weten we niet, vier klonk wel leuk en gezellig. Het liefst twee dochters en twee zoons. Maar ja, het werd een meidentweeling, een zoon en nog een dochter. Dan wel op de volgorde dochter, zoon, tweeling. Maar een van de tweelingmeiden is bijna een jongen, denkt en kleedt zich als een jongen, dus eigenlijk wel een beetje twee zoons en twee dochters.”

Gedraag jij je ook zo wanneer je kinderen naar bed zijn?