Dit is het tijdstip waarop de meeste baby’s geboren worden

In tijden waar alles mogelijk lijkt te zijn met de nieuwste technologieën, blijft een bevalling hartstikke spannend. Hier is het nog moeder Natuur die de timing bepaald, want ja, een bevalling kun je nou eenmaal niet plannen. Wat wel kunnen doen is onderzoeken wanneer de meeste baby’s ter wereld komen. En wat blijkt? Dat is om 04:00 uur ’s nachts.

Onderzoek

Aan de University College Londen deed men onderzoek naar de tijdstippen waarop baby’s ter wereld komen. Er werd daarvoor gekeken naar vijf miljoen bevallingen tussen 2005 en 2014. Hieruit bleek dat de meeste baby’s tussen 01:00 uur ’s nachts en 07:00 uur ’s ochtends werden geboren, met als grootste piek om 04:00 uur.

Evolutie

Volgens onderzoeker Peter Martin heeft dit tijdstip alles te maken met de evolutie. Hij stelt dat onze voorouders vroeger in groepen leefden die overdag actief waren en ’s avonds juist samen kwamen om te rusten. Daarom zou een nachtelijke bevalling een ‘bewuste keuze’ van de baby zijn. Moet jij binnenkort bevallen? Zet die ziekenhuistas met zaklamp maar alvast klaar.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.