De wetenschap bevestigt: je lijkt meer op je eigen moeder dan je doorhebt

Als je in de spiegel kijkt zul je misschien niet altijd gelijk aan je eigen moeder denken, maar toch is het volgens wetenschappers zo dat je veel van haar weg hebt. Je lijkt meer op je moeder dan je zelf ziet.

IQ

Uit hersenonderzoek blijkt namelijk dat je bijvoorbeeld hetzelfde denkt en logisch redeneert als je moeder. Moeder en dochter blijken vooral op emotioneel vlak hetzelfde te reageren en dat heeft alles te maken met de genen die je van je moeder hebt geërfd. Hoe je je gedraagt, wat voor baan je hebt: het heeft volgens sommige experts meer met je moeder dan met je vader te maken. Dat komt omdat IQ meer wordt bepaald door vrouwelijke genen dan door mannelijke. Kortom: je bent vaak net zo slim als je moeder is.

Looks

Maar ook je uiterlijk heb je in bepaalde mate aan haar te danken. Waarin je vooral op je moeder lijkt qua uiterlijk? Het puntje van je neus, de ruimte rondom je lippen, je kaaklijn, je jukbeenderen en de vorm van je kin. Dat zou je allemaal doorgegeven krijgen van je mams.

Lees ook:
Moeders met het sterrenbeeld Maagd zijn de zorgzaamste types van allemaal

Kilo’s

En hoe zwaar je bent, hangt ook af van je moeder. Gewicht is namelijk ook erfelijk bepaald en daarin speelt een moeder een grotere rol dan een vader. Je vader bepaalt bijvoorbeeld wel hoe lang je bent. Bedankt hè, mam.

Zin in het laatste babynieuws, de zoetste kinderkamers en verrassende winacties? Volg ons op Instagram @vivamama_nl! 

Bron: Brightside | Beeld: iStock
Tessa (31) is Redactiemanager Online van VIVA en VIVA Mama. Ze woont in Amsterdam met haar man en zoontjes. Ze is moeder van een tweeling, Bodi en Daaf (1). Volg haar dreumesavonturen op Instagram: @tessaheinhuis.