Kind opvoeden in het buitenland? Déze landen zijn geschikt

Wil jij je kind opvoeden in het buitenland? Neem Scandinavië in overweging! Niet alleen om je (toekomstige) koters een van de beste keukens voor te schotelen (Zweedse Ikea gehaktballetjes! Noorse kaneelbroodjes!), ook voor hun opvoeding. Zo blijkt uit onderzoek. 
Denemarken, Zweden en Noorwegen prijken bovenaan de lijst van beste landen ter wereld om je kinderen te laten opgroeien. Dat de Scandinavische landen zo goed scoren schrijven de onderzoekers toe aan het uitgebreide vader- en moederschapsverlof en het gratis kleuteronderwijs.

Het onderzoek

“In Denemarken, Zweden en Noorwegen hebben ze veel langer vader- en moederschapsverlof, bieden ze gratis kleuteronderwijs aan en hebben ze goede openbare onderwijssystemen”, aldus Deidre McPhillips, hoofd researcher.

Om de lijst op te maken, werden meer dan 20.000 mensen uit 73 landen bevraagd over verschillende topics die met opvoeding te maken hebben zoals zorg voor mensenrechten, gendergelijkheid, geluksgevoel, inkomensgelijkheid, veiligheid, goed openbaar onderwijs en een goede gezondheidssysteem.

Nederland doet het goed!

Mocht je niet de droom hebben om met je (kersverse) gezin het geluk in het buitenland te beproeven, ook goed. Ons kikkerlandje staat namelijk in de top 5. De top 5 werd vervolgd door Canada en Nederland, respectievelijk op de vierde en vijfde plek. Finland, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Australië en Oostenrijk ronden de top 10 af.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: HLN.be, beeld: iStock
Gina is 30 lentes jong, freelance creatieveling en vraagt altijd ‘waarom’? Ze pent en produceert voor print en online, thuis, op kantoor, in de studio of vanuit een zonnig oord (Bali baby) mét dochter Mex (2) aan haar arm of om haar nek. Schrijfspecialisaties? Het wel en wee van #momlife, relatieperikelen (vriendschappen vallen daar ook onder, immers ook een relatie), hippe hotspots en dirty talk, s-e-x.