‘Kinderen die zijn geboren in de herfst zijn later betere studenten’

Zijn je kinderen deze maand of volgende maand jarig? Dan kun je een extra feestje vieren! Want kinderen die in de herfst jarig zijn, zouden op latere leeftijd betere studenten zijn. Dat scheelt weer slapeloze nachten, toch mommy’s?

Is je kind geboren in september, oktober of november? Dan kun je met een gerust hart achterover leunen als het gaat om huiswerk of school.

Oudste kind

Want kinderen die zijn geboren in de herfst blijken later in hun leven betere studenten te zijn. Ze werken harder en dat komt met name, omdat ze vaak als oudste kind in een klas zitten. De grens voor een groep op de basisschool, als je vier jaar bent, ligt in september. Ben je dus in augustus jarig, dan ben je de jongste van de klas. Ben je in september jarig (of oktober/november), dan ben je de oudste van de klas.

Voordelen

En de oudste zijn brengt briljante voordelen met zich mee. Je leert sneller, beter, kunt anderen helpen, bent al gauw de slimste van de klas én dat zorgt weer voor positieve aandacht van de juf of meester. Bovendien heb je hier later in je leven veel profijt van en is je kind een brave student. Heerlijk vooruitzicht, toch?

Zin in het laatste babynieuws, de zoetste kinderkamers en verrassende winacties? Volg ons op Instagram @vivamama_nl! 

Bron: Mama Magazine| Beeld: iStock