Kinderloos om financiële redenen

kinderloos

Elke donderdag geven we je een kijkje in een populair topic van het VIVA-forum. Deze week: Geen kinderen willen, omdat je ze financieel niet genoeg zou kunnen bieden.

Forummer Cookielyon wil geen kinderen. Ze heeft geen stabiel leven en is financieel onzeker, waardoor ze geen studie voor haar kinderen zou kunnen betalen. Zijn er meer forummers om deze reden kinderloos?

Beeld iStock
  • lesmis: “Ik schaar mijn eigen studie betalen niet als iets tekortkomen in het leven. Wel denk ik soms: wil ik wel een kind neerzetten op de wereld zoals hij nu is?”
  • Fleet: “Ik heb een tante die om die redenen geen kinderen heeft, terwijl zij en mijn oom dat volgens mij best hadden aangekund. Deels vind ik het verstandig, maar deels moet je je niet laten tegenhouden door beren op de weg. Voor veel is er een oplossing te vinden. En er zijn genoeg kinderen die geen spaarrekening hebben waar ze een studie van kunnen betalen.”
  • gizzmo-returns: “Ik zou ze materieel alles kunnen bieden, maar ik wil gewoon geen kinderen. Ik heb er niets mee. Ben niet voor het moeder-zijn in de wieg gelegd. Gelukkig mijn partner ook niet (voor het vader-zijn dan hè).”
  • sssssst: “Je krijgt geen kinderen om ze te kunnen laten studeren. Het leven heeft meer voor je in petto, en ook voor die kinderen. Ook al had ik ze niet kunnen ondersteunen in hun studies, dan nog had ik ze best waardevolle doch kosteloze dingen te bieden.”
  • Nicotientje: “Prima toch? Ga je niet voor kinderen, ook goed, jouw keuze! Maar wat doet het ertoe wat anderen daarvan vinden?”
  • Yggdrasil-: “Geld (studie betalen is geen noodzaak en lenen tegen deze rente geen wereldramp) heeft mij er nooit van weerhouden mij voort te planten. Wel om er geen tien te nemen overigens.”
  • matroesjka_: “Het zou wat zijn als iedereen die niet even 25.000 euro heeft liggen voor een studie, geen kind mag krijgen. Als je stabiel bent en kinderen wilt: go for it. Als dat niet zo is, dan niet. Verdere afwegingen moet iedereen gewoon zelf maken.”
  • Ameliaaa: “Mijn vriend had graag kinderen gewild en ik ook. Toch hebben we het niet gedaan, omwille van hoe het leven er hoogstwaarschijnlijk uit had gezien als we ze wel hadden gehad. Niet leuk. Punt. Niemand kan bepalen voor jou of je eraan moet beginnen of niet. Ik ben dol op kinderen en vind het fijn om tante te zijn.”
  • GateKeeper: “Wij sparen maandelijks een bedrag voor de studie, maar als mijn dochter op haar moeder lijkt, zal ze er eerder een paar tieten van kopen dan er een studie van bekostigen. We zien het allemaal wel.”
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.