Word abonnee

VIVA stopt

VIVA stopt

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Lachen om je kind

lachen om je kind

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Gemene dingen bij je kind doen/ Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Forummer Lovely1987 heeft gigantisch gelachen om haar zoontje die bang was voor een pop en heeft het moment gefilmd voor later. Nu vraagt ze zich af of meerdere forummers zulke ‘gemene’ dingen uithalen bij hun kinderen.

Tekst: Elfi Voorhuis | Beeld: iStock

 • “Hij wilde per se een hapje citroen proeven. Meerdere keren uitgelegd dat dat echt heel vies is, maar hij moest en zou het proberen. Dat snoetje!”
 • “Mijn dochter was op het plein aan het fietsen door een diepe plas. Ik had haar al gewaarschuwd dat ze zou vallen, maar ze wilde niet luisteren. Ik weet nog steeds niet hoe ze het deed, maar ze kwam stil te staan midden in die plas en ging in slow motion languit het water in. Ik heb haar er direct uitgevist, ze had zich niet bezeerd, maar ik moest echt heel hard lachen. Gauw droge kleren aan en weer lekker verder.”
 • “Mijn moeder liet ons vroeger expres schrikken als we een enge film aan het kijken waren. Dat doet ze soms nog steeds als mijn broer in zijn kamer zit. Om dan vooraf op de gang zo hard te moeten lachen om het idee dat hij zal schrikken, dat ze of in haar broek plast, of zichzelf – al lachend – verraadt.”
 • “Mijn jongste is als kleuter heel erg geschrokken van kapitein Haak in Disneyland Parijs. Eerst was het leuk, maar toen hij te dichtbij kwam en haar hoed pikte was dat over. Ze kon altijd erg hard en met overtuiging huilen, en deed dat ook best vaak, waardoor ik het niet zo serieus nam. Bij toeval staat het gebeuren ook op foto en film, en het ziet er (achteraf) echt grappig uit. Het heeft overigens wel diepe indruk op haar gemaakt, want ze heeft het er nog steeds over.”
 • “Toen mijn dochter zag dat ik mosterd op mijn kaas smeerde, wilde zij dat ook. Ik zei nog: ‘Zou je dat nou wel doen? Dat spul is hartstikke scherp’, maar ze bleef drammen. Haar gezicht was werkelijk onbetaalbaar en het feit dat ze daarna nog minutenlang snikkend haar tong heeft afgeveegd, maakte de zaak er alleen maar grappiger op. Ze kan er nu zelf trouwens ook wel om lachen, maar ze lust alleen nog steeds geen mosterd.”
 • “Mijn vader zette vroeger een keer de tuinslang aan, net toen ik keek waar die waterstraal toch bleef.”
 • “Op de jaarlijks familiedag had mijn zoon bedacht dat hij de haartjes tussen zijn wenkbrauwen wel even kon bijwerken. Met mijn ontharingscrème. Belt hij op: ‘Mama, heb jij een wenkbrauwpotlood?’ Waarom vertelde hij niet. Ik kwam thuis en heb tranen in mijn ogen gehad van het lachen: beide wenkbrauwen weg. Uiteraard is de jaarlijkse familiefoto ook gewoon gemaakt.”
 • “Zo lachen wij ons nog altijd rot om een foto uit de dierentuin met de jongste. Hij stak zijn hoofd in zo’n fotoding (met van voren een plaatje van een aap) en was aan het schreeuwen dat zijn hoofd klem zat. Een familielid maakte een filmpje en daar zie je hem als een soort loeiende schildpad met zijn hoofd in en uit dat gat komen. Hilarisch.”
 • “Ik heb bij mijn baby wel eens ‘evil’ wenkbrauwen en snorretje getekend met oogpotlood. Ook wel gemeen, vooral als ik de foto later aan zijn toekomstige vriendin of vriend laat zien.”
 • “Mijn dochter is bang voor de robotstofzuiger, maar nu heeft ze ontdekt waar hij staat. Als hij stilstaat is het natuurlijk reuze interessant. Ik heb haar niet tegengehouden toen ze op het aan-knopje drukte en moest toch stiekem wel lachen. Wel getroost natuurlijk.”
 • “Ik moest ooit bloembollen verkopen voor een club en kon amaryllis niet uitspreken. Dus mijn moeder, behulpzaam als ze is, maakte me wijs dat het ameretias zijn (uitspraak aan-me-reet-ias) en heeft me op pad gestuurd. En zo ging ik de deuren af.”

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?