Mama Mia: Blunders van moeders – deel 2

blunders

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Moeder blunders. Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Ook al probeer je als moeder alles goed te doen: iedereen begaat weleens een flinke blunder. Twee weken geleden gaven we je al een kijkje in de blunderverhalen van kersverse moeders op het VIVA-forum. Maar er is meer! Daarom deze week deel 2.

  • “Ik ben een keer vergeten de Maxi-Cosi in het onderstel te klikken. Toen ik met het ding naar buiten stapte, klapte de hele Maxi-Cosi met kind en al op de koude vloer van het portiek, op z’n kop. Kind was even uit haar doen, maar mankeerde niets. Ik heb nog drie maanden een draaiende maag gehad bij de herinnering.”
  • “Mijn kind zat op de schouders van mijn partner, terwijl we aan het wandelen waren. Ineens hoorden we een keiharde klap, gevolgd door heel hard gehuil. Bleek kind tegen de muur te zijn gebotst terwijl wij door een doorgang liepen. Helemaal vergeten dat het kind zo hoog zat: mijn partner had moeten bukken voordat we door de opening liepen.”
  • “Ik heb mijn zoon als baby weleens heel hard in zijn vingers gebeten. Tijdens het spelen deed hij zijn handjes in mijn mond en uit een soort reflex beet ik heel hard. Wat voelde ik me lullig zeg!”
  • “Toen ik tijdens het borstvoeden even ging facebooken, viel de telefoon op haar hoofd. Merkte ze niet, maar ik heb nooit meer wat durven doen tijdens de voedingen.”
  • “Op weg naar huis van vakantie klaagde mijn dochter van 4 over buikpijn. Ik vond dat ze niet zo moest zeuren. Ze had vast honger, dus ik gaf haar nog een chipje en een snoepje. Ineens spuugde ze zichzelf en de hele auto onder. Oeps!”
  • “Mijn zoontje lag leuk te spelen op zijn speeltapijt terwijl ik aan het stofzuigen was. Ik dacht snel even over het speeltapijt te gaan. Tot ik per ongeluk met mijn stofzuiger aan het wangetje van mijn zoon hing! Hij leek het gelukkig niet erg te vinden.”
  • “Ik weet niet hoe mijn dochter (bijna 3) en ik het doen, maar elke keer als ik met haar ga voetballen – ongeacht waar ze staat en hoe ik trap – krijgt het arme kind de bal vol in haar gezicht. Al-tijd.”
  • “Nadat mijn dochter was gevallen in een indoorspeeltuin, blééf ze maar huilen en zeuren. Ik dacht dat er niks aan de hand was; ze was vast moe. Toen ze de dag erna nog zo huilde ben ik toch maar met haar naar de dokter geweest. We konden door naar het ziekenhuis: arm gekneusd.”

Zelf weleens een flinke blunder begaan? Deel ’m hieronder!

Beeld: iStock

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?
Mama Mia: Blunders van moeders

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.