Strandweer? Zonnebril op. Ook je kind

Uv-straling door de zon, blauw licht van een schermpje, bijziendheid; de ogen van je kind zijn kwetsbaar. En ze moeten er nog een leven lang mee. Daarom drie tips om de ogen van je kind extra te beschermen.

1. Zonnebril een must!

We smeren onze kinderen goed in, beschermen ze met een petje en trekken ze eventueel een t-shirt aan bij het zwemmen. Maar die zonnebril vergeten we nog nogal eens. Terwijl kinderogen extra kwetsbaar zijn in de zon. Uv-straling kan zelfs blijvende schade als staar aanrichten later. Ga vandaag dus nog op zoek naar een hippe zonnebril! Bij Charlie Temple is die online zo gevonden. Zelfs met glazen op sterkte. En heel fijn: passen kan gewoon in de virtuele paskamer. Achteraf toch niet helemaal happy? Je hebt altijd 30 dagen bedenktijd.

2. Lekker buitenspelen

Buitenspelen is goed voor kinderen, dat weten we allemaal. Maar naast wat extra vitamine D en beweging is er nog een goede reden om het kroost wat vaker los te weken van de speelcomputer of tablet. Te veel binnen zitten, lezen en computeren kan leiden tot bijziendheid (myopie). Wat inhoudt dat je dichtbij prima scherp ziet, maar dat de dingen verder weg wazig zijn. Dus hup naar buiten, minstens twee uur per dag. En vergeet bij zonnig weer die zonnebril niet!

3. Even beeldschermpauze

Waar kinderogen ook steeds vaker mee geconfronteerd worden is het blauwe licht van tablets, smartphones en computers. Zowel thuis als op school. Wist je dat de schermtijd van jonge kinderen gemiddeld een uur en drie kwartier is*? Daardoor gaan oogjes soms branden, krijgen kinderen hoofdpijn of komen ze moeilijk in slaap. Het advies voor jonge kinderen is dan ook maximaal een uur schermtijd, verdeeld over de  dag. Voor brildragende kinderen is de bril ook echt een rustgever voor de ogen. Zeker achter een schermpje, tv of in de klas.

  

Charlie Temple is een online brillenwinkel met hoogwaardige acetaat brillen van 25 euro, inclusief standaard glazen op sterkte. Kinderbrillen met standaard glazen vind je bij Charlie Temple zelfs al voor 15 euro. Charlie Temple vindt dat het kopen van een bril leuk en makkelijk moet zijn en dat iedereen een bril van de beste kwaliteit moet kunnen dragen, zonder een fortuin uit te geven. Alle monturen worden in-house ontworpen en de glazen worden geslepen in het eigen glasatelier in de Rotterdamse Van Nelle Fabriek. Binnen een werkdag heb je je bril in huis.

Bron: *oudersvannu.nl