Monique vertelt hoe zij en André ‘samen vader en moeder’ bleven tijdens break-up

Andre en Monique

Monique Westenberg (42) spreekt in een interview met ‘Beau Monde’ openhartig over de moeizame periode die ze achter de rug heeft met haar liefde André Hazes (26). Want samen hebben ze al die tijd hun zoon André opgevoed.

En dat was niet altijd makkelijk.

Ik wist het

Toen André Monique verliet voor Bridget Maasland en ook zij nauwelijks om de tortelduifjes heen kon dankzij hun extreem publiekelijke romance, hield Monique zich goed staande. Vanbinnen was ze gebroken. Toch heeft Monique destijds nooit gereageerd op de nieuwe relatie van haar ex. “Natuurlijk was het niet altijd makkelijk, ik wilde lappen tekst sturen”, geeft ze toe in het interview “Als hij langskwam voor kleine André, vroeg ik vriendelijk of hij ook een kopje thee wilde, terwijl ik het liefst die thee in zijn gezicht had gesmeten.” Wel wist Monique zeker dat Bridget geen blijvertje was. “Ik wist dat hij straks weer voor de deur zou staan. Dan pas zou ik hem vertellen wat dit met mij had gedaan; eerder zou dat nog niet tot hem doordringen.”

Lees ook:
Roxeanne Hazes deelt bijzonder kiekje van hereniging met André: ‘Kippenvel bij deze foto’

Gekust op Curaçao

Het was een gezamenlijke vakantie met het hele gezin op het zonovergoten eiland Curaçao waar de twee elkaar terugvonden. Pijnlijk genoeg was Bridget daar ook om samen vakantie te vieren met André wanneer hij niet bij zijn zoontje was. “We hadden er bewust voor gekozen om daar samen te zijn – ook al waren we niet meer bij elkaar – zodat de kleine tijd kon doorbrengen met zijn vader.” Hoewel André en Monique altijd hebben volgehouden dat er geen sprake was van bedrog, blijkt er nu toch iets te zijn gebeurd op de Antillen. “André kwam kleine André ha­len op het strand; hij kwam aanlopen en er sloeg in één keer een vonk over. Ik schrok heel erg en dacht: wat is dit? Hij gaf me een kus op mijn mond, waarvan ik ook schrok. Later legde hij uit: ‘Ik kwam aangelopen en ik voelde een vonk’.”

Gezinsuitbreiding

André en Monique kregen in 2014 een relatie en in 2016 werd hun zoon geboren. De twee gingen in november uit elkaar, maar besloten na André’s drie maanden durende ‘uitstapje’ weer samen verder te gaan. Het koppel droomt inmiddels weer van een broertje of zusje voor André junior. Helaas kan dat niet via de natuurlijke weg. “Het is nog steeds onze wens en we durven er weer over te praten. Het zit natuurlijk wel aan een ICSI­-traject vast. […] Ik gun kleine André een broertje of zusje, hij is zo leuk met andere kindjes.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Flair. Beeld: Brunopress
Tessa (31) is Redactiemanager Online van VIVA en VIVA Mama. Ze woont in Amsterdam met haar man en zoontjes. Ze is moeder van een tweeling, Bodi en Daaf (1). Volg haar dreumesavonturen op Instagram: @tessaheinhuis.