Nieuwe schoenen

Saar had nieuwe schoenen nodig. Na een zomer op blote voeten werd het de hoogste tijd voor echte schoenen. Zo moesten ze ‘eerste stapjes’-proof, podologisch verantwoord en ook een beetje herfstbestendig zijn. Oh ja, ze moesten er ook nog leuk uitzien. Het liefst iets met een pittig tijgerprintje. Vol goede moed ging ik samen met Saar de stad in.

Maar na drie schoenenwinkels zonk de moed mij in de schoenen. Moesten die minischoentjes werkelijk hetzelfde kosten als die leuke laarsjes die ik voor mezelf al had gespot? En hadden alle kinderschoenen-ontwerpers bedacht dat felroze, metallic laarsjes met hysterische bling bling de najaars-trend zou zijn? Voor de grap probeerde ik een paar veels te dure laarzen aan te passen bij mijn dreumes. De winkel staat nog na te trillen op z’n grondvesten. Die had er overduidelijk geen zin in. De winkelmevrouw probeerde nog iets met stokjes om haar voetje te meten, maar Saar werd van dat getrek en gepluk net zo hysterisch als de bling bling op de desbetreffende laarsjes.

Onverrichterzake keerden we huiswaarts. Nou vooruit, die rompertjes, dat truitje en hoedje met kattenoren kon ik niet laten liggen. Snel sneakte ik ook de tas uit het zicht van mijn man met daarin een snoezig vleermeisjeskostuum en glittertutu. Dat komt met Halloween wel. Maar intussen zat ik nog steeds met een schoenloos kind.

Een paar dagen later liep ik bij de schoenenboer in de buurt binnen. Zo’n muffe winkel waar het ruikt naar oude mannen-zweetvoeten. Normaal gesproken loop ik er om begrijpelijke redenen met een grote bocht omheen. Maar nu viel mijn oog tijdens het langslopen op een paar schoenen. Leuke, stoere stappers tegen een net zo leuk en stoer prijsje. Ik keek van de winkeldame naar Saar in de wandelwagen en zette me schrap op een hysterische huilbui. Maar mevrouw liet lachend en knipogend het schoentje-passen toe. ‘Mooooi’, kirde ze (mij na). Zie je wel, het was vast het tijgerprintje dat ook haar goedkeuring kreeg.

De nieuwe VIVA Mama ligt vanaf vandaag in de winkel!

Beeld: thinkstock