Nieuwe trend op Instagram: de #rainbowbaby - V!VA - Niets te verbergen
Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Nieuwe trend op Instagram: de #rainbowbaby

rainbowbaby

Op Instagram worden te pas en te onpas babyfoto’s online geplaatst, om met familie en vrienden te delen. Da’s niets nieuws. Maar nu is er een nieuwe trend; het delen van je #rainbowbaby. Dat klinkt vooral heel schattig, maar de hashtag draagt een bijzondere boodschap met zich mee.

De foto’s die gedeeld worden onder de hashtag #rainbowbaby worden geplaatst door kersverse moeders om kindjes aan te duiden die geboren zijn na het hebben van een miskraam. Ook moeders die een kindje hebben verloren aan wiegendood en daarna weer moeder zijn geworden, kunnen de hashtag gebruiken om dit met de wereld te delen.

Taboe

De reden? Er heerst nog altijd een taboe op het hebben van een miskraam. Er wordt anno 2017 nog steeds weinig over gesproken, terwijl het verdriet groot is – en gemiddeld 1 op de 10 zwangerschappen met een miskraam eindigt.

Hoe groot de blijdschap ook is na de geboorte, na het hebben van een miskraam gaat de vreugde toch gepaard met verdriet. Om lotgenoten te steunen, delen vrouwen hun pasgeboren baby nu dus op Instagram met de betreffende hashtag erbij. Deze levert momenteel al ruim 500.000 resultaten op, waarmee de vrouwen zich wat minder alleen kunnen voelen.

Bekijk een aantal van de foto’s hieronder.

 

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.

Bron PureWow, Zwangerbuikkramp.nl | Beeld Instagram