Nina van Chickslovefood over ‘Het kidsproof-kookboek’ (+ WIN tickets voor de exclusieve boeklanceringsbrunch!)

Kidsproof Kookboek

Nu bloggers Nina de Bruijn en Elise Gruppen van Chickslovefood moeder zijn, weten ze dat gezond koken voor je kind een uitdaging is. Daarom verstoppen ze bergen groente in hun foolproof familierecepten. Nina vertelt hoe.

Jij en Elise komen met ‘Het kidsproof-kookboek’. Vertel!

“In ons nieuwe boek staan zeventig gezonde én makkelijke recepten met maximaal zes ingrediënten. Alle gerechten zijn lekker voor jou én voor je kind, zodat je geen aparte maaltijd hoeft te koken. Geloof mij: als je ’s avonds thuiskomt en je kind wil jouw groente, aardappeltjes en vlees niet eten, heb je echt geen zin om nog iets anders voor hem te maken. Resultaat: je geeft een boterham of bak yoghurt. Dat wil je niet, maar je doet het wel. Daarom vind je in ons boek gerechten die kinderen écht lusten.”

En als je de groente er met geen mogelijkheid in krijgt?

“Dat is het leuke: die hebben we verstopt! Je ziet en proeft er helemaal niks van. 
Zo krijgen jij en je kinderen toch genoeg groente binnen.”

Schopt jouw zoon Mathis weleens een scène aan de eettafel?

“Vooralsnog is hij heel makkelijk. Hij 
eet alles. Maar hij is pas vijftien maanden. Ik hoor van vriendinnen dat het elk moment kan omslaan. Sommige kinderen denken als ze anderhalf zijn ineens: nou, die groente gaat er bij mij niet meer in! Maar so far, so good.”

Heeft Elise ook zo veel geluk?

“Zij is inmiddels in een ander stadium aanbeland. Haar jongste, Christophe, 
kan flink moeilijk doen met groente. Ook Samuel is er geen fan van. Juist voor hem zijn die verstoprecepten ideaal, want die gerechten eet hij dus wel.”

Wat kun je nog meer doen om groente en fruit aantrekkelijk te maken voor kinderen?

“Betrek je kinderen bij het kookproces. Neem ze mee naar de supermarkt en kies samen groente uit. Geef ze thuis een bot mesje en laat ze een tomaat doormidden snijden. Elise heeft ook altijd creatieve ideeën. Zij heeft thuis een vleeswarenbak en stopt in de bovenste laag groente, in de middelste aardappeltjes en in de onderste iets lekkers zoals vissticks. Pas als Samuel de bovenste tree heeft leeggegeten, mag hij naar de middelste, en daarna naar de onderste. Zo wordt het een spelletje.”

Is je kook- en eetpatroon erg veranderd sinds je een kind hebt?

“Absoluut! Voordat ik Mathis had, keek ik per dag waar ik zin in had. Ik ging bijna elke dag naar de supermarkt, of bestelde wat. Dat is nu wel anders. Ik 
ben veel beter geworden in plannen wat we eten, want je kunt als moeder niet meer zomaar iets in elkaar flansen. Alles moet kidsproof zijn. Tijd om elke dag naar de supermarkt te gaan, is er ook 
niet meer, dus ik heb al m’n boodschappen in huis. Daarnaast at ik altijd graag pittig, met veel knoflook. Nu eet ik alleen nog zulke curry’s op dagen dat Mathis overdag warm eet op het kinderdagverblijf. Dan hoeft hij ’s avonds alleen nog maar een boterhammetje.”

Exclusieve brunch

Wil jij bij de boeklancering van ‘Het kidsproof-kookboek’ aanwezig zijn? Op woensdag 3 mei wordt een intieme brunch georganiseerd in het nieuwe restaurant van de Bijenkorf in Den Haag. Hier worden hapjes geserveerd uit het nieuwe boek. Er worden maar acht winnaars (+ vriendin) gekozen, en jij kan daar een van zijn! Doe mee aan de winactie onder aan deze pagina en maak kans op tickets. De kids mogen gezellig mee, want er is een speciale kidshoek met spelletjes voor vermaak. Alle vrouwen krijgen een leuke goodiebag met daarin o.a. een speciale editie van ‘Het kidsproof-kookboek’.

Niet gewonnen? ’s Middags kun je alsnog van 13.00 uur tot 14.00 uur langskomen om een speciale editie te scoren en te laten signeren in de Bijenkorf in Den Haag. De eerste honderd gedrukte en genummerde exemplaren zijn hier verkrijgbaar.

Voorproefje

Nu al benieuwd naar de recepten in het nieuwe kookboek van Chickslovefood? Check de nieuwe VIVA Mama die vanaf 19 april in de winkel ligt voor een voorproefje.

 

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.