Ode aan alle mama’s! 5 manieren om Moederdag te vieren als je niet bij je moeder kunt zijn

moederdag

Zondag mogen we onze moeders lekker in de watten leggen, want het is weer Moederdag. Helaas lukt het veel ladies – om wat voor reden ook – niet om dit weekend bij hun moeder kunnen zijn. Speciaal voor hen: vijf manieren om alsnog een beetje Moederdag te vieren.

 1. Kook haar favo recept
  Is je moeder gek op spaghetti carbonara? Kook dit zondag zelf. Je zal het misschien niet zo goed kunnen bereiden als zij, maar zo is ze er toch een beetje bij.
 2. Volg haar advies
  Vertelt jouw moeder je al jaren dat je écht eens wat meer aan sport moet doen? Dan is vandaag de dag om eens actie te ondernemen! Ga naar buiten om een rondje te hardlopen of schrijf je in bij de sportschool om de hoek.
 3. Doe dingen die zij leuk vindt
  Is je moeder gek op het strand? Maak een fijne strandwandeling. Kan ze geen genoeg krijgen van de eerste cd van ABBA? Zet ‘m op repeat. Alles mag vandaag in het teken staan van je lieve moedertje.
 4. Skype-date
  Kun je niet bij je moeder zijn omdat de afstand tussen jullie te groot is? Ga dan voor een Skype-date! Dit voelt toch een tikkeltje echter dan gewoon bellen.
 5. Bekijk oude foto’s
  Niets is leuker dan af en toe een oud fotoboek erbij te pakken en te genieten van jullie familiekiekjes van vroeger. Lach om de gekke bekken die jullie trokken en om de bizarre outfits (zowel van haar als van jou).

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.