Onwetend zwanger tijdens carnaval: 5 bizarre bevallingsverhalen

carnaval

Hoe het kan dat je een polonaise loopt zonder door te hebben dat er een tweeling in je buik zit, het is ons een raadsel. Toch overkwam het Manon Hogenboom vorig jaar met carnaval. Na een pre-carnavalsfeest te hebben gevierd beviel ze vrijdag van twee kerngezonde meisjes, Jamie en Lynn. Hoe dan?!

Wat blijkt? De carnavalsvierende Manon is niet het enige vreemde bevallingsverhaal dat we kennen. VIVA zette de vijf meest bizarre bevallingsverhalen op een rij.

Volgens het guiness book of records is de zwaarste baby ooit, in 1879 op de wereld gezet door de Canadese Anna Bates. Het kind woog 23.12 lbs (10,5 kilo) en is 11 uur na de geboorte overleden. Het zwaarste geboren én gezonde kind woog 10,2 kilo en is in italie in 1955 ter wereld gekomen.

1. Met 39 weken zwangerschap kreeg de 29-jarige Amber toestemming van de dokter om de marathon van Chicago te lopen.  Richting het einde begonnen de weeën, maar ze rende door en haalde de finish in 6 uur en 25 minuten. Een aantal uur later beviel ze van dochter June Audra.

2. De zwaarste baby ooit is geboren in 1879: de Canadese Anna Bates beviel van een baby van maar liefst 10,2 kilo. Anna was een lange vrouw, maar dit hadden de doktoren niet voorzien. Helaas overleed de baby binnen 12 uur na de geboorte.

3. Een bizarre timing voor een Frans stel: direct nadat ze elkaar het jawoord hadden gegeven, beviel de vrouw van een zoontje. Na de foto’s op de stoep van het stadhuis werd de vrouw onwel en bleken haar vliezen te zijn gebroken. De Française beviel in het stadhuis.

4. In 2011 beviel  een vrouw uit Arkansas twee keer op een dag, maar niet van een tweeling! Het lukte de vrouw en haar man maar niet zwanger te raken en besloten nog een laatste poging te wagen. Hier hadden ze blijkbaar erg hun best op gedaan, want de 33-jarige Julia raakte twee keer zwanger binnen twee weken.

5. Een vrouw uit Dordrecht beviel in 2011 bij een tankstation langs de A15. Ze was al onderweg naar het ziekenhuis, maar de bevalling zette al eerder in. Twee agenten brachten samen met het aangesnelde ambulancepersoneel het kindje ter wereld.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.