Op vakantie met het vliegtuig? Zo hou je je baby of peuter rustig

vliegen met kind

Huilbuien, verveling of niet stil kunnen zitten… Vliegen met kleine kinderen is niet altijd een pretje. Maar kan je dan helemaal niet meer met het vliegtuig op vakantie? Tuurlijk wel. De volgende tips zorgen ervoor dat je de vlucht met je kind zo goed mogelijk doorkomt.

 1. Entertainment, please
  Hoe minder reden tot verveling, hoe minder lastig je kind wordt. Sommige vliegtuigen hebben voor iedereen individueel een tv-schermpje, maar als dat niet het geval is doe je er goed aan om bijvoorbeeld een iPad of speelgoed mee te nemen.
 2. Zorg voor eten (en snoep)
  Voorkom dat je kind hongerig en daardoor vervelend wordt. Eten meenemen is daarom wel zo handig. Af en toe een snoepje uit je tas toveren kan ook wonderen doen.
 3. Boek vluchten buiten slaaptijden om
  Kies jij altijd voor de goedkoopste vlucht, hoe laat die ook gaat? Overweeg toch eens extra op de vluchttijd te letten, zodat je kind z’n slaap niet hoeft te onderbreken. Moeheid komt namelijk ab-so-luut niet ten goede aan z’n humeur. Zorg het liefst dat ie óf net heeft geslapen, óf rond bedtijd op de vakantiebestemming arriveert, zodat ie daar kan slapen.
 4. Neem schone kleren mee
  Een extra setje kleding meenemen in je handbagage kan nooit kwaad. En dan bedoelen we niet alleen voor je kind, maar ook voor jezelf. Je hoopt ’t uiteraard niet nodig te hebben, maar you never know
 5. Voed tijdens stijgen en landen
  Het is niet zomaar dat baby’s het meest huilen tijdens het opstijgen en landen. Tijdens deze momenten kunnen ze door de drukverandering last hebben van hun hoofdjes en oren. Door borst- of flesvoeding te geven kun je proberen het vervelende gevoel te verzachten.
 6. Doe de oogjes toe
  Het zou natuurlijk ideaal zijn als het lukt om die kleine tijdens de vlucht een dutje te laten doen. Vergroot de kans dat dit gebeurt door een slaapomgeving te creëren: trek een slaapzakje aan en neem een knuffel mee.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron PureWow | Beeld iStock

 

 

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.