Opstartproblemen

Die baby leek wel het kind van een ander. Arianne (37) voelde gewoon helemaal niets voor haar pasgeboren dochter.

In Viva Mama 1 (nu in de winkel) lees je haar verhaal. “Meteen na de geboorte werd Sanne op mijn buik gelegd. Ik voelde niets. Geen liefde, helemaal  niks. Alsof het andermans kind was.”

Een week of vijf later is er nog niets veranderd. De huisarts constateert dat Arianne een post partum depressie (PPD) heeft en geeft haar anti-depressiva.

“Hoewel er steeds meer bekend is over PDD, heeft iedereen het altijd over de roze wolk en het geluk van een kersvers gezin. Het is in onze samenleving bijna taboe om het niet zo te ervaren. Ik stuitte op veel onbegrip.”

“Sanne was ongeveer een halfjaar toen ik voor het eerst liefde voor haar voelde. Ik zag haar kleine lijfje en opeens ontwaakte het moedergevoel.” Toch duurde het tot Sanne ongeveer anderhalf jaar was voor Arianne zich weer redelijk goed voelde. Alles ging op de automatische piloot. Inmiddels is er zelfs een tweede kindje bij.

Meer lezen? In Viva Mama 1 lees je Arianne’s hele verhaal.

En jij? Had je ook opstartproblemen als moeder, op wat voor manier dan ook? Deel je ervaringen over je ‘zwarte wolk’ hier. 

CC foto: Jelaga