Parttime of fulltime werken? Dit blijkt het meest voordelig voor stellen met kinderen

werken kinderen

Wat is verstandig als je kinderen krijgt? Dat de partner die het meest verdient fulltime blijft werken? Of juist niet? Uit de online rekentool van het Nibud en WOMEN Inc. blijkt dat het financieel het meest voordelig is wanneer beide partners parttime zouden gaan werken.

Met de tool kan je berekenen wat het netto scheelt om een dag meer of minder te gaan werken. Voor veel stellen met kinderen is dat een belangrijke afweging.  Nu wordt er vaak vanuit gegaan dat de partner die het meest verdient, zo veel mogelijk moet blijven werken, wat meestal ten koste gaat van de werkuren van de vrouw.

Even geduld

Wanneer beide partners in deeltijd gaan werken, is dat in veel gevallen financieel voordeliger. Dat heeft te maken met de hogere algemene heffingskorting en de inkomensafhankelijke combinatiekorting die de minstverdienende partner krijgt. Dat zie je overigens niet direct terug in het salaris, maar wel bij de belastingaangifte.

De rekentool werkt overigens ook voor singles.

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar €9,95 of 8 nummers voor €19,95.

Bron AD | Beeld Sanoma beeldbank