Pindakaas en eieren: prima voor baby’s vanaf vier maanden?

baby pindakaas eieren

Er werd altijd gedacht dat het niet verstandig was om baby’s noten en eieren te geven, maar volgens de allergologen van de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde ligt dit toch anders. Volgens de deskundigen zou je je kindje na vier maanden al pindakaas en eieren kunnen geven.

Het is juist goed als kinderen dat soort voeding al op jonge leeftijd krijgen zodat ze er minder snel allergisch voor zullen worden, zeggen de allergologen volgens het AD.

Kleine hapjes

Je kunt je baby natuurlijk geen handje pinda’s geven, maar een lepel pindakaas door de groente- of fruithap roeren is wel een optie. Volgens de allergologen is het verstandig om met kleine hapjes te beginnen: eerst een halve theelepel en dit langzaam opbouwen naar een volle eetlepel. Wat betreft eieren: dan kan je bijvoorbeeld een roerei geven.

Pindakaas en vis

Ouders krijgen nu vaak het advies te wachten met dit soort voeding tot hun kind tussen de vier en zes maanden oud is, maar veel ouders wachten langer. Kinderen eten vaak pas voor het eerst ei of pindakaas als ze een jaar oud zijn. Dat geldt ook voor andere producten waarvoor kinderen vaak allergisch zijn zoals melk, tarwe, vis, en soja.

 

 

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.

Bron AD.nl, RTL Nieuws | Beeld iStock