Vers van de pers: Roxeanne Hazes is de nieuwe columniste van VIVA Mama

roxeanne hazes viva mama

Zangeres Roxeanne Hazes doet niet aan filters op Instagram of aan crashdiëten om zo snel mogelijk na de zwangerschap weer in maatje 36 te passen. Ze is eerlijk over het moederschap en niet bang om zich kwetsbaar op te stellen. Roxeanne heeft niets te verbergen. En laat dat nou net het motto van VIVA zijn. Daarom zijn wij trots om te mogen delen dat Roxeanne Hazes vanaf vandaag de nieuwste columnist van VIVA Mama is.

Lees ook: 
Wauw: Roxeanne Hazes blaast ons omver in dit programma

Fender

Zeven maanden geleden werden Roxeanne en haar verloofde Erik Zwennes ouders van zoontje Fender. Via Instagram is Roxeanne altijd openhartig geweest over het – soms onzekere – moederschap. Zo schreef ze begin deze maand bij een foto van kleine Fender: ‘Hier was je net een paar dagen oud. Ik herinner me weinig slaap, buikkrampjes en complete onzekerheid over het ouderschap. De eerste weken als moeder zijn als een constante roes aan me voorbij gegaan.’ Ze legt uit dat ze vlak na de geboorte van Fender idee had wat ze precies aan het doen was. ‘Maar instinctief doe je het goed.’

Nu gaat Roxeanne ook in VIVA Mama haar ervaringen als kersverse mama delen.

 

View this post on Instagram

 

Hier was je net een paar dagen oud. De eerste weken als moeder zijn als een constante roes aan me voorbij gegaan. Ik herinner me weinig slaap, buikkrampjes en complete onzekerheid over het ouderschap. Geen idee wat we aan het doen waren, maar instinctief doe je het goed. Mensen zeiden me dat we ervan moesten genieten. “Ze worden zo snel groot.” En hoe vaak je ook “Natuurlijk doen we dat.” zegt, de angst om het fout te doen overheerste vaak. Om niet te beginnen over die focking hormonen, die door je lijf gieren. Vandaag ben je 7 maanden oud en kijk ik terug naar de afgelopen maanden met jou. Ik kan niet beschrijven wat ik voor jou en je papa voel. Jullie zijn voor mij de meest pure vorm van liefde. Ik ken je, je kent ons. Ik herken je huiltjes, waar je blij van wordt, wat je stom vindt. De buikkrampjes en slaaptekort hebben plaats gemaakt voor weten dat alles een fase is. Dat het een wonder is dat jij op de wereld bent. Dat we het goed doen, @erikzwennes. Mijn liefde voor jou, lieve Fender, is het mooiste wat ik als mens mag voelen. Mama zijn is de beste taak die ik ooit heb mogen krijgen. In nog duizend levens hoop ik jou als zoon te mogen hebben, want in mijn ogen ben je perfect. Net als papa dat voor mij is. Nu, maanden verder, zal er altijd een kleine onzekerheid in mij schuilen. Ook als moeder. Maar jou zien lachen, zo vaak, is ons diploma als ouders. ❤️

A post shared by DOCHTER DRE (@roxeannehazes) on

Heel Hollang zingt Roxeanne

Roxeanne (26) scoorde in 2007 al een top 5-hit met het nummer Ik hou van jou, maar werd tien jaar later pas echt bekend als zangeres van de huisband van De wereld draait door. Voor haar eerste soloalbum In mijn bloed won ze een Edison in de categorie Nederlandstalig. Verder zingt ze elk jaar met vele andere artiesten mee tijdens Heel Holland zingt Hazes en tourt ze met haar eigen show door Nederland.

Eerste column

Benieuwd naar Roxeanne’s eerste column, ‘Erik kwam aangerend, hopend dat ons kindje oké was. Dat mocht helaas niet zo zijn’? Die kun je lezen in Roxeanne’s eerste column in VIVA Mama 2, die vanaf morgen in de winkel ligt. Je kunt ‘m nu alvast bestellen via onderstaande link:

»BESTEL VIVA MAMA ONLINE«