Hoe roze is die wolk écht bij Monique Smit?

monique smit

Als vrouw-van-de-wereld dacht je dat jij nóóit zo’n moeder zou worden die haar krijsende kind in de supermarkt zou sussen met een XXL zak snoep. En vanzelfsprekend zou je blijven backpacken door Azië, want Center Parcs: jou niet gezien! Wat blijft er over van die plannen als de baby er eenmaal is? Deze keer: zangeres Monique Smit.

Interview Fleur Baxmeier | Foto’s privébezit

Natuurlijk kan ik een nachtje zonder mijn kind. Lekker juist!
Realitycheck: “Ik dacht dat ik mijn kind heel makkelijk uit logeren zou laten gaan, maar we vinden het fijner als er iemand bij ons thuis oppast, of als we hem dezelfde dag nog kunnen ophalen. Noah is nog nooit een nachtje zonder ons geweest. Ik ben daarin truttiger dan ik dacht.”

monique smit

Ik word heus niet zo’n type dat vanwege een zielig dierenfilmpje op internet in huilen uitbarst.
Realitycheck: “Ik ben van mezelf al best emotioneel, maar dat is sinds de geboorte van Noah nog tien keer erger geworden. Ik denk dat ik nog steeds last heb van m’n hormonen, want ik moet overal om huilen. Dan zegt Martijn: ‘Ja ja, het is weer zover.’ Haha.”

Het wordt één grote roze wolk als de baby eenmaal is geboren.
Realitycheck: “Tuurlijk vond ik het allemaal prachtig en mooi, maar ik ben pas na een paar weken echt gaan genieten. De slapeloze nachten vond ik heel heftig en na de bevalling had ik allemaal ontstekingen, waardoor ik de eerste weken niet kon lopen of zitten.”

Mijn leven blijft net zo gestructureerd als toen er nog geen baby was.
Realitycheck: “Ik kwam op privéafspraken altijd al te laat, maar nu véél te laat. Ik probeer wel om op tijd te komen, maar er is altijd wat. De ene keer moet Noah een schone luier, dan weer heeft hij plotseling honger of kwijlt hij zijn pakje onder.”

Ik hoef er echt niet aan te wennen. Mijn leven gaat gewoon door, maar dan met een kind erbij.
Realitycheck:
“Ik was heel erg van even snel naar de bioscoop of ’s avonds spontaan uit eten of de stad in gaan. Dat zit nog steeds een beetje in mijn systeem. Soms mis ik dat wel, daarom plannen Martijn en ik elke twee weken een datenight met z’n tweetjes in.”

Zangeres Monique Smit (26) en haar vriend Martijn werden op 1 augustus 2015 de trotse ouders van Noah. Vorig jaar bracht Monique samen met broer Jan de cd ‘2 kleine kleutertjes’ uit.

VIVA Mama 4 is een speciale editie: ook voor papa’s. Het blad ligt nu in de winkel.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.