Ben Saunders: ‘Ik heb door de jaren heen flink wat tatoeages weggehaald’

ben saunders

Er zijn tatoeages voor de leuk en tattoos met een verhaal. In VIVA Mama 1 staan vaders die onder de naald gingen om de naam van hun kind te vereeuwigen.

Tekst Jessica Sindelka | Beeld BrunoPress

Ben Saunders (33, zanger en tatoeëerder) heeft ontelbaar veel tatoeages, waarvan er vijf ter ere van dochter Stacey (9) zijn gezet en eentje voor zijn stiefdochter Nikia (8). Ben wordt in april weer vader.

Glimlach van m’n kind

“De eerste keer dat Stacey lachte, heb ik vastgelegd op camera. Die glimlach heb ik laten portretteren op mijn borst, met daaronder ‘My baby girl’. Er groeit inmiddels wel wat haar over, haha. Het is mijn bijzonderste tattoo, ik ben er supertrots op. Daarna zijn er nog vier tatoeages voor Stacey bijgekomen. Zo staat haar naam in mijn nek en heb ik een kusje van haar lippen op mijn hoofd laten zetten. Ook de eerste keer dat ze ‘papa’ schreef heb ik laten tatoeëren. En ik een baby-olifantje met een tatoeëermachine met haar naam erbij.”

Naam in je nek

“Mijn vriendin Janita heeft een dochter uit haar vorige relatie: Nikia. Ze is ontzettend belangrijk voor me geworden, het voelt alsof ik twee dochters heb. Daarom heb ik ook een tattoo voor haar laten zetten. Nikia en Stacey kunnen het goed met elkaar vinden; die twee zijn beste vriendinnen geworden. Binnenkort komt er een jongetje bij, want mijn vriendin is zwanger. Uiteraard krijgt die kleine ook een tattoo. Wat dat gaat worden, weet ik nog niet. Onder Staceys naam in mijn nek heb ik nog een plekje voor zijn naam.”

Als vrienden willen oefenen met tatoeëren, laat ik ze dat weleens op mij doen.

Oefenexemplaar

“Mijn eerste tatoeage liet ik zetten toen ik veertien was. Dat was een roos met ‘Mom’ erin. Ik dacht: daar kan m’n moeder moeilijk boos om worden. Echt blij waren m’n ouders er niet mee, maar ze zagen het al aankomen. Door de jaren heen heb ik er niet alleen veel gezet, maar ook flink wat weggehaald. Namen van ex-vriendinnen bijvoorbeeld, of dingen die niet mooi waren geworden. Als vrienden willen oefenen met tatoeëren, laat ik ze dat weleens op mij doen. Als het mislukt, zet ik er gewoon iets anders overheen. Dat is zelfs m’n specialiteit geworden.”

Onvoorwaardelijk

“Ik word met de dag beter in het vader zijn. Het is geweldig. De onvoorwaardelijke liefde die je krijgt is zo mooi. Ik vind het cool om de kinderen dingen te leren. Stacey woont op dit moment bij haar moeder, bijna twee uur rijden bij mij vandaan. Om de twee weken blijft ze logeren, maar ik zie haar elke week. Ik geniet er ontzettend van als ze bij me is. Of Stacey al om een eigen tattoo zeurt? Nee hoor, daar houdt ze zich totaal niet mee bezig.”

Zie ook:
Klaas Boomsma (42) liet een bijzondere tattoo zetten
Gamekings-presentator Steven over zijn tatoeages: ‘Mijn rug duurde wel 25 uur’

»Bestel VIVA Mama online | Klik hier «