Science says: dit kun je het beste cadeau geven aan een kind

Wat staat er op het verlanglijstje van jouw kindje? Een Frozen-kleurboek, slijm, een minitrampoline of een Xbox? De wensen lopen ongetwijfeld uiteen, en de kans is groot dat jij de helft van het lijstje moet googelen. Maar hoe nuttig zijn deze fancy cadeautjes?

Je kleintje weet ongetwijfeld wat hij of zij wilt vragen aan de Kerstman, maar hoe schadelijk of juist nuttig zijn deze hypes écht? Dit zijn volgens experts pas écht de beste cadeaus om je kinderen te geven voor de feestdagen.

Good old speelgoed

Uit onderzoek van de Amerikaanse Academie van Kinderartsen (The American Academy of Paediatrics, AAP) is gebleken dat speelgoed ontzettend goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Maar hebben ze daar echt een minitrampoline of een Xbox voor nodig? Nee. Het belangrijkste advies uit het onderzoek is dat je niet moet investeren in dure technische cadeaus die bestuurd moeten worden via een app, maar in good old speelgoed. Je weet wel: knuffels, kleurboeken en puzzels. Het bespaart je niet alleen een hoop geld, maar is ook nog eens beter voor je kind. Dat is nog eens leuk meegenomen 😉

Lees ook:
Dit worden de hipste babynamen voor meisjes en jongens in 2021

Interactie met andere kindjes

Het good old speelgoed is niet alleen het speelgoed waarmee de fantasie van kinderen wordt geprikkeld, maar zorgt ook voor meer interactie met andere kindjes. En interactie met andere kindjes is wéér beter voor de ontwikkeling van je kind. Good old speelgoed is dus veel beter dan welke app dan ook.

Dat betekent ook dat de beste cadeaus voor kinderen niet per se educatief hoeven te zijn – als ze er maar voor zorgen dat je kinderen in contact komen met anderen. Het maakt niet zoveel uit of dat nou met jou als ouder of met leeftijdsgenootjes is. En natuurlijk zal je kind misschien teleurgesteld zijn als er geen Xbox of Nintendo in dat pakje onder de kerstboom zit, maar geloof ons: kleurpotloden en kralen zullen ze uiteindelijk minstens net zo leuk vinden.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Famme | Beeld: iStock