Spijt van de naam van je kind

isis kindernaam

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: spijt van de naam van je kind. Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Maandenlang heb je in boekjes zitten bladeren om dé mooiste, stoerste of meest classy naam voor je baby uit te kiezen. Vol trots prijkt de uitgekozen naam op het geboortekaartje. Maar wat nu als je later spijt krijgt van de gekozen naam? Forummer Sophiever vraagt zich af of de VIVA forummers blij zijn met van de naam van hun kind.

Tekst Saskia Winkens | Beeld iStock
 • “Mijn kind heet Isis. Ik vind de naam nog steeds mooi. Spijt heb ik dus zeker niet, al zou ik die naam als ik nu zwanger was waarschijnlijk niet kiezen vanwege alle lading. Desondanks past de naam echt bij haar en ben ik er nog steeds blij mee.”
 • “Ik heb geen spijt, maar mijn oudste heeft wel een top 10-naam. Die hadden we al bedacht voordat we daar achter kwamen. Mijn andere twee kinderen hebben iets minder voorkomende namen. Dus in het rijtje valt wel op dat hij een populaire naam heeft.
  Als ik de andere twee namen al jaren had geweten, had ik misschien wel een andere naam gekozen. Maar het boeit me niet, Piet is en blijft gewoon ons Pietje. En dat is de best passende naam.”
 • “Geen seconde spijt gehad van de namen, ook al zijn ze niet veel voorkomend.
  Eén van mijn kinderen vond haar naam niet mooi totdat een lerares haar kind ook zo noemde en toevertrouwde dat ze de naam van mijn kind zo prachtig vindt dat deze boven aan haar lijstje was beland. Toen zag ik een stralend kind: ze is helemaal omgeslagen en is nu trots op de naam.”
 • “Ik vind de naam van mijn dochter nog steeds mooi. Maar: als ik een naam mocht kiezen nadat ik haar karakter had leren kennen, dan had ze Joy geheten. Zij is een en al vreugde.”
 • “Van de naam van mijn oudste heb ik totaal geen spijt! Echt een prachtige naam heeft hij.
  Verder vind ik de naam van mijn jongste wel mooi, maar niet geweldig. Ik wist gewoon echt geen andere naam te bedenken. De wow-factor was er niet, laten we maar zeggen.”
 • “De naam van onze zoon is een compromis. Ik zou hem zelf die naam niet gegeven hebben. Vind het niet ’s werelds mooiste naam, ik had voor een zoon wat anders in gedachten. Mijn dochters naam vind ik dan wel weer prachtig. Maar haar vader heeft daarbij hetzelfde gevoel als ik bij de naam van mijn zoon.”
 • “Mijn zoontje heeft dezelfde naam als mijn man. Qua uiterlijk lijkt mijn zoontje nu ook al precies zijn vader. Dus de naam past gewoon bij hem. Verder kwamen we er ook niet uit met de namen. Het was het allemaal nét niet. Deze naam wel, vanaf het moment dat we hem zagen.”
 • “In de tijd van Idols 1 werden veel jongens Jamai genoemd. Die zullen nu wel spijt hebben!”

Ellemieke Vermolen heeft een heel leuke manier om een babynaam te kiezen.