Squeeze-me squishies (say what?!): dé speelgoedtrend van 2018

Vergeet spinners, er is een nieuwe trend geboren: Squishies (spreek uit: skwis-sjies). Rubberen beestjes die je – zoals de naam al doet vermoeden – plat kunt drukken, waarna het poppetje vanzelf weer omhoog komt. Wat er precies de lol van is? Dat kunnen je kleintjes je waarschijnlijk vertellen, want de rakkers zijn niet aan te slepen.

De hype is overgevlogen uit Japan, en dat is ook wel een beetje aan de beestjes te zien. De meeste hebben de vorm van eten, zoals ijsjes of fruit. Naast de Squishies heb je de Smooshy Mooshies. Deze koop je in dichte verpakking, dus het is een verrassing wat je krijgt. En nog een treat: ze ruiken lekker. Daarnaast bestaan de Soft and Slow Rising Squishies die zo’n 15 centimeter groot zijn.

Verbannen

Inmiddels is het zachte speelgoed zo populair dat ze op sommige basisscholen al uit de klas gebannen worden. Een Squishie of Smooshy Mooshie aanschaffen? De prijzen lopen uiteen van drie euro tot achttien, voor een luxere variant. Maar, met een beetje geduld (en creativiteit) kun je ze ook zelf maken.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron EditieNL | Beeld
Marjolein woont in de stad (Amsterdam) maar hunkert naar de natuur. En als ze een tijdje door de duinen heeft gestruind, verlangt ze weer naar de stad met z'n knallende energie. Ze vindt de menselijke psyche rete-interessant en schrijft daarom graag op Viva over waarom we de dingen doen die we doen, waar we naar verlangen en hoe die grijze massa van ons werkt. Want eigenlijk zijn we maar gekke (en daarom interessante!) wezens.