Stop zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer: minister Asscher komt met campagne

Baby advies

Afgewezen worden voor een baan, geen promotie kunnen maken of geen contractsverlenging krijgen: dit soort gevallen van zwangerschapsdiscriminatie komt in Nederland helaas vaak voor. Bijna de helft van de vrouwen krijgt er weleens mee te maken, zo meldt het College voor de Rechten van de Mens.

Demissionair minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken wil korte metten maken met zwangerschapsdiscriminatie. Daarom start hij een landelijke campagne om deze tegen te gaan. Asscher wil werkgevers bewust maken van het probleem en hen laten beseffen dat ze door te discrimineren mogelijk talent laten lopen. ‘Goede en moderne werkgevers kijken verder dan negen maanden vooruit,’ zegt hij.

Volgens Asscher hoort zwangerschap een feestje te zijn. Daar hoort dit soort spanningen dan ook absoluut niet bij. Eerder dit jaar kwam hij ook al met een actieplan tegen zwangerschapsdiscriminatie. Sindsdien worden voorvallen beter geregistreerd en kunnen zwangere vrouwen en werkgevers extra voorlichting krijgen over hun rechten en plichten.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomeraanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron ANP | Beeld Shutterstock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.