Terug van weggeweest: oud-Hollandse babynamen

Oud-Hollandse namen, we kennen ze allemaal. Vaak heel kort maar heel krachtig. Geen gedoe over uitspraak en spelling, maar gewoon recht toe, recht aan. Goed nieuws voor iedereen die dit wel kan waarderen, want de oud-Hollandse namen hebben de laatste jaren een comeback gemaakt.

Hartstikke hip dus, als je jouw kind één van onderstaande namen hebt gegeven. Zit jij momenteel met één hand op je zwangere buik nog te dubben over een babynaam? Neem dan vooral even een kijkje, misschien word jij – net als wij – heel enthousiast van dit heerlijke lijstje met oud-Hollandse babynamen!

Meisjesnamen top 15

Deze meisjesnamen zijn óf heel lief, of mega stoer! Either way, zijn ze helemaal hip voor jouw kleine meid. Wij hebben er 15 voor je op een rij gezet die anno 2016 weer prima kunnen! Welke is jouw favo

 1. Pip
 2. Fien
 3. Jet
 4. Puck
 5. Juul
 6. Floor
 7. Nora
 8. Guusje
 9. Meis
 10. Fem
 11. Keet
 12. Maud
 13. Lyn
 14. Saar
 15. Lou

Jongensnamen top 15

Maar ook deze jongens namen in oud-Hollandse stijl zijn té leuk. Juist omdat ze zo kort en krachtig zijn, zijn ze mega stoer voor jouw mannetje! Misschien zit er zelfs wel een leuke vernoeming tussen… Retro zijn ze zeker, dus je kan met één van deze namen de plank niet misslaan!

 1. Siem
 2. Teun
 3. Noud
 4. Ties
 5. Niek
 6. Fedde
 7. Hidde
 8. Melle
 9. Rens
 10. Pepijn
 11. Sybren
 12. Duuk
 13. Job
 14. Faas
 15. Thijn

Dit artikel is afkomstig van KidsToday.nl. Meer leuke mama-artikelen lezen? Check de website!