Test: ben jij een relaxte moeder?

relaxte moeder

Journalist Milou van der Will is moeder van Noah (3) en Isa (1). En eerlijk is eerlijk: dat vindt ze best een opgave. Na de zoveelste ploeterdag schrijft ze zich in voor een cursus om een relaxte moeder te worden.

Milou doet de cursus ‘Relaxed Mom’ van coach Nikolien Martina-Doorenbos van Moms&More. Zij werkt als enige coach in Nederland met Creatrix, een methode uit Australië die speciaal vóór en getest óp vrouwen is. In tegenstelling tot de meeste andere methodes dus, die zijn getest op mannen. In VIVA Mama 2 (hier te bestellen) lees je hoe het Milou afging.

Benieuwd of je zelf een relaxte moeder bent? Doe de test hieronder!

1. Denk je ’s morgens: pfff, moet ik weer?
2.  Heb je een kort lontje en ben je daardoor niet de beste versie van jezelf?
3.  Voel je je schuldig 
wanneer je iets voor jezelf doet?
4.  Plof je ‘s avonds uitgeblust op de bank en kost het je moeite om er weer vanaf te komen?
5.  Leef je van weekend naar weekend en tel je de dagen af tot je vakantie?

Antwoorden:

0 keer ja Geweldig, je hebt genoeg energie om je drukke leven te managen, zit lekker in je vel en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen.
1 of 2 keer ja Vaak ben je een relaxte moeder, maar het kost je soms moeite om de rust te bewaren. Jouw uitdaging: ervoor zorgen dat je niet in standje overleven terechtkomt.
3 keer of vaker ja Je staat in standje overleven in plaats van leven, met een negatieve spiraal tot gevolg. Dit heeft effect op jezelf, je gezin en je werk. Je bent sneller geïrriteerd en negatief, omdat het in de lucht houden van alle ballen veel energie kost. Word je bewust van de knelpunten in je dagelijkse leven en los ze op.

Meer lezen?
»Bestel VIVA Mama online | Klik hier «

Beeld iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.