Thuiswerken met kinderen: 10 tips

thuiswerken met kinderen

Mompreneurs: moeders die vanuit huis werken zodat ze thuis kunnen blijven bij hun kinderen. Het klinkt jaloersmakend en als dé oplossing voor moeders die een goede balans willen tussen werk en privé. Maar niet vaak gaan die twee dingen heel goed samen.

Zo kan het behoorlijk lastig zijn om je te concentreren met kleine kinderen om je heen. Een baby slaapt veel, kun je in de box leggen of in een draagzak bij je houden, maar het wordt lastig als je kind mobiel wordt. Vooral met peuters is thuiswerken lastig; die hebben een hele korte aandachtsspanne en het is lastig om ze alleen te laten. Maar, met een paar trucs, kun je ervoor zorgen dat werken met kinderen mogelijk, wat zeg ik, een feestje wordt! Wij verzamelden daarom de 10 tips thuiswerken met kinderen.

Maak je huis ‘kindproof’

Vooral peuters vinden het fijn om lekker door het huis te kruipen en ieder hoekje van de kamer te ontdekken. Zorg er daarom voor dat je huis ‘kindproof’ is en je je geen zorgen hoeft te maken dat je kindje zich bezeerd terwijl je aan het werk bent.

Plan tv-tijd slim

Een meeting of moment dat je je even goed moet concentreren? Zet je kind even achter de tv. Je peuter kan dan best een half uurtje in een stoel zitten met een riempje om, zodat hij niet gaat kruipen en zelf heerlijk  in slaap kan doezelen.

Werk overdag

’s Ochtends vroeg opstaan om te werken of ’s avonds lang doorwerken? Doe het niet! Je productiviteit gaat er zeker niet op vooruit als je weinig slaapt. Werk dus liever aan het goed organiseren van je werkdag en geef prioriteiten aan verschillende werkzaamheden. Welke kun je doen wanneer je kind erbij is en welke kun je beter doen wanneer je kind ligt te slapen?

Hun middagdutje is jouw werktijd

Als de kids hun middagdutje doen, is het jouw tijd om te knallen. Nu kun je zo ongestoord twee uur achter elkaar doorwerken in stilte, telefoontjes plegen of in één keer dat lange stuk aftikken. Heb je wel lekker door kunnen werken? Trakteer jezelf dan op een lekkere lunch of plan even wat me-time in.

Wees realistisch

Een lange, ononderbroken werkdag met kinderen om je heen? Vergeet het maar! Probeer liever blokken in te plannen waarbij je tussendoor tijd inplant om even met je kinderen te spelen en moeder te zijn. Zo kun je een realistische planning maken, waar je je ook echt aan kunt houden en blijven je kids ook tevreden.

Meer tips? Check KidsToday.nl!

Beeld: iStock