Topmodellen te water

Of we aan voorlichting of groepjes deden? Onze wenkbrauwen trokken omhoog terwijl de verloskundige dit aan ons vroeg. We zitten weliswaar allebei bij een andere praktijk, maar dit behoort natuurlijk tot de categorie standaard vragen. “Ehm, nee nog niet?” Luidde het antwoord in beide praktijken. Tijd voor een whatsappje:

N: “He Con, wil jij niet iets van yoga ofzo doen de komende tijd? Of zwangerschapszwemmen?

C: “Ja, we moeten wel iets gaan doen, vind ik eigenlijk. Samen wil ik op zich wel gaan.”

N: “Ok, donderdag is er zwangerschapszwemmen bij het zwembad in de buurt. Gaan we dan?”

C: “Ja, prima. Zie ik je daar xx”

Fashionably late komen we aan bij het zwembad. Hoewel onze buiken voor een leek nog niet te detecteren zijn (we zijn 14 weken), vinden wij onszelf zeer geschikt voor een straf lesje baaroefeningen in het water. Eenmaal in bikini lachen we elkaar uit, aangezien de één nog witter is dan de ander. Ook vergelijken we even onze baby bump en borstpartij, die langzaam Pamela-proporties begint aan te nemen. We stappen zelfverzekerd richting het bad waar het waterballet voor zwangeren al in volle gang is. We trappen onze Havaianas uit en laten onszelf charmant het water in glijden (dat kan namelijk nog met 14 weken). “Eh dames,” klinkt het vanuit de microfoon van de instructrice: “Hier wordt zwangerschapszwemmen gegeven hoor.” We kijken elkaar verbaasd aan en roepen terug: “Ja, daar komen we ook voor.” YES!!!! Ze vindt ons veel te slank om tussen deze moekes te staan! Onze avond is helemaal goed, we voelen ons Gisele Bündchen en Miranda Kerr te water. Met een brede glimlach doen we mee, poepen een plastic bal uit onder water, duwen elkaar onder water als de instructrice niet kijkt en staren vol verbazing naar de hoogzwangere lichamen van onze klasgenoten.

Na afloop brengen we twee uur door aan de bijbehorende bar van het sportcomplex en komen we tot de conclusie dat het hele zwangerschapszwemgebeuren nog een beetje te vroeg is voor ons. “Vonden jullie het leuk?” vraagt de baliemedewerkster. “Jawel, maar we komen over een tijdje wel terug als we wat meer Kim Kardashian en Jessica Simpson zijn, zeg maar.” De vrouw kijkt ons aan alsof we voorlezen uit de Koran. Op onze hoge hakken paraderen we naar buiten en danken onszelf dat we geen tien-rittenkaart hebben gekocht…