Vader van pasgeboren negenling: ‘Zelfs de president heeft ons gefeliciteerd!’

negenling

Een unicum vond plaats in Mali: de 25-jarige Halima Cisse beviel van een negenling (!). Vijf meisjes en vier jongens kwamen na een bevalling met een keizersnee, allemaal levend ter wereld. De trotste vader van de kinderen reageert nu op deze uitzonderlijke gebeurtenis.

Halima beviel in een Marrokkaanse privékliniek, terwijl haar man Adjudant Kader Arby thuis bleef in Mali. Hij vertelt aan BBC ‘dolblij’ te zijn dat al zijn negen kinderen gezond en wel geboren zijn.

Felicitaties

De man vertelt uitzinnig aan de nieuwszender dat hij overladen is met lieve berichten en felicitaties uit de onverwachtste hoeken.   ‘Iedereen heeft me gebeld! Iedereen! De regering van Mali belde, zelfs de president heeft ons gefeliciteerd!’, aldus Adjudant Kader.

De tekst gaat verder onder de tweet.

Gezond en wel

De Malinese vrouw dacht dat ze in verwachting was van zeven kinderen. Pas tijdens de bevalling werd duidelijk dat ze maar liefst negen kindjes in haar buik droeg. Surprise! Dat de kinderen allemaal zonder complicaties ter wereld zijn gekomen, is zeer uitzonderlijk. De privékliniek waar de negenling ter wereld kwam plaatste dan ook een video van de memorabele gebeurtenis.

VIVA nieuwsbrief

Iedere week de leukste nieuwsbrief van Nederland in je mailbox?

Bron: AD | Beeld: Getty
Anne-Flore ging van professioneel danseres naar journalist en schrijft inmiddels al jaren gepassioneerd artikelen voor meerdere titels. Ondanks haar Franse roots is ze très jaloers op de kledingstijl van de Parisienne. Flore wordt dikwijls omschreven als 'blij ei', vindt kaasplankje hemels, is gék op festivals en is altijd voorzien van rode nagels. Volg haar freelance avonturen op Instagram @annefloremuller.