Vanessa en Nick kozen voor een lotusbevalling en knipten de navelstreng van hun zoon niet door

lotusbevalling

In Nederland hoor je er niet vaak over, maar er zijn landen waar steeds meer mensen kiezen voor een lotusbevalling. Zo ook Nick en Vanessa uit de Verenigde Staten.

Bij een lotusbevalling wordt de navelstreng na de geboorte van het kind niet doorgeknipt. Zo blijft de baby zo lang mogelijk verbonden met de placenta. Na een paar dagen droogt de navelstreng op en valt ie er vanzelf af. Met name in Australië en Nieuw-Zeeland komt deze manier van bevallen voor.

Traumatische ervaring

Ook de Amerikaanse Nick en Vanessa Fisher kozen voor een lotusbevalling. Volgens hen is het doorknippen van de placenta een traumatische ervaring voor de baby. Bovendien zou het kind op deze manier langer kunnen profiteren van de toevoer van bloed en voedingsstoffen via de navelstreng. Daarnaast zouden baby’s er kalmer en vrediger van worden.

Placentatas

Op de vierde dag lag hun pasgeboren zoon Ashton nog steeds aan de navelstreng, zo lieten Nick en Vanessa via Facebook weten. De placenta bewaarde het stel in de tussentijd in een speciale zelfgemaakte tas van Vanessa’s nicht. Met behulp van kruiden als lavendel en rozemarijn konden ze de geur verbloemen.

Tegengeluid

Wetenschappelijk bewijs dat lotusbevallingen inderdaad een positieve impact hebben op kinderen, is er nog niet. Sommige dokters raden het zelfs af. Zij zeggen dat de placenta simpelweg dood weefsel is en dat deze de kans op infecties vergroot.

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.

Bron Independent, Ouders van nu | Beeld Facebook
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.