Zo positief werd er gereageerd op Vier handen op een buik

Dinsdagavond zaten we weer klaar voor een nieuwe aflevering van Vier handen op een buik. Dit keer was het de schone taak aan Georgina Verbaan om een tienermoeder in de dop op weg te helpen.

De twee die in de derde aflevering van Vier handen op een buik in de spotlights stonden, waren de 18-jarige Chiara en de 19-jarige Joey. Een ambitieus koppel: hij werkte als timmerman, zij was van plan om na haar zwangerschap de boel weer op te pakken. Ze woonden in het huis van Joey’s moeder, omdat Chiara zwanger was geraakt op het moment dat ze samen op huizenjacht wilden gaan.

Rijlessen

In de loop van de aflevering werd de tienermoeder in spe door Georgina verrast met een rijles, zodat ze niet meer afhankelijk hoefde te zijn van haar vriend of familie. Zenuwachtig stapte ze in, maar Chiara pakte door: een paar dagen na haar bevalling moest ze afrijden, maar helaas haalde ze haar rijbewijs niet. Tot teleurstelling van Chiara zelf én de kijkers: ‘Toch respect dat ze het heeft geprobeerd!’, reageert iemand op Twitter.

Verbaasd maar positief

Eerlijk is eerlijk, in de voorgaande afleveringen en seizoenen van Vier handen op een buik zijn er heel wat schokkende beelden voorbij gekomen. Zwangere vrouwen die roken, in huizen wonen waar geen kind kan opgroeien en een hoop energiedrankjes drinken: veel bekende moeders hebben heel wat moeten doen om de toekomstige tienermoeders op weg te helpen. Georgina kwam daarentegen bij een stel terecht waar ze niet veel werk aan had; Joey en Chiara zorgden voor heel wat positieve reacties op Twitter. ‘Dit vind ik oprecht mooi om te zien, een verademing dat iemand in dit programma zijn verantwoordelijkheid neemt’, schreef iemand. ‘Wat een ontzettend leuk stel’, twitterde een andere kijker. ‘En Joey is echt een lieverd zo te zien.’ Er waren ook verbaasde reacties te lezen op Twitter: ‘Wat is dit voor rare aflevering?’

Chiara en Joey hebben tot slot laten weten heel blij te zijn geweest met de hulp van Georgina:

 

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.

Beeld still uit aflevering