Wat er aan je haar verandert als je zwanger bent

haar verandering zwanger

Dat je lichaam verandert als je zwanger bent, weten we inmiddels. Maar wist je dat ook je haar een verandering door kan maken wanneer je een bun in the oven hebt?

Het is net als bij zwangerschapskwaaltjes: de een heeft er meer last van dan de ander. Dat is bij verandering van je lokken precies zo. Het is dus niet gezegd dat je van al het onderstaande last hebt – misschien verandert er bij jou zelfs helemaal niets.

  • Haartextuur De textuur van je haar kan een serieuze transformatie doormaken. Sommige vrouwen gaan van krullend naar stijl haar of leveren hun golvende lokken in voor een slappere coupe. Het is zomaar mogelijk dat je je oude kapsel weer terugkrijgt, maar dat kan tot twee jaar na je zwangerschap duren.
  • Volle coupe Een vrouw verliest gemiddeld honderd haren per dag. Door de oestrogeentoename tijdens het derde trimester van je zwangerschap, wordt die haaruitval afgeremd. Hierdoor lijkt het alsof je haar dikker wordt, maar in principe verlies je gewoon minder haar.
  • Haarverlies Na de geboorte van je kind neemt je hormoonlevel af, waardoor je haar in een rustfase terechtkomt. Hierdoor kan het zijn dat je veel haren verliest. Maar wees gerust: je haarcyclus – vier jaar groeien, drie maanden rusten, uitvallen en opnieuw groeien – is na zo’n zes maanden weer normaal.
  • Niet verven Door de chemische ingrediënten in haarverf is het in het eerste trimester van je zwangerschap niet verstandig om je haar te verven. Highlights of balayage kunnen geen kwaad, omdat de verfproducten dan niet op je hoofdhuid terechtkomen.

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar €9,95 of 8 nummers voor €19,95.

Bron ELLE | Beeld iStock