Welk cadeau van je kind zal jij nooit vergeten?

cadeau van je kind

Elke zondag zetten we een populair topic – voor en door moeders – van het VIVA-forum in de schijnwerpers. Deze week: Welk cadeau van je kind zal jij nooit vergeten? Ook meepraten? Deel je mening in het topic of ga naar de pijlers Kinderen of Zwanger.

Heb jij weleens een lief bedoeld cadeau gekregen dat totaal niet in de smaak viel? Mosterdgele oogschaduw, een bloemetjessjaal of een gekleide asbak: deze cadeaus zullen de forummers nooit vergeten.

Tekst: Elfi Voorhuis | Beeld: iStock

 • “De grote oorbellen in stervorm die ik ooit gaf, vond mijn moeder verschrikkelijk. Maar dat zei ze pas tien jaar later, toen ik ouder was.”
 • “Knalrode lippenstift, paarse oogschaduw en een afschuwelijk rokje. Ze mocht los in de Hema van haar vader.”
 • “Mijn vader zal nooit vergeten dat ik een keer een ontbijt op bed voor hem maakte. Het resultaat was koude soep en pinda’s. Ik zag hem dat vaak eten en was ervan overtuigd dat ik hem niet blijer kon maken…”
 • “Ik heb nog niks gekregen van mijn dochter, dus ik kijk uit naar Moederdag! Ik heb mijn moeder een keer een geel vergiet gegeven. Geel was haar lievelingskleur en een plastic vergiet waarschijnlijk binnen budget: goed idee van een 7-jarige dus. Ze heeft hem nog steeds!”
 • “Alles wat mijn kind mij geeft, is acuut mijn smaak!”
 • “Mijn zoon bracht een paar jaar geleden van een vakantie oorbellen voor me mee. Ze wegen iets van vijf kilo per stuk, ik krijg het gevoel dat m’n oorlellen uitscheuren. Maar dat durf ik hem niet te zeggen, dus ik draag ze af en toe.”
 • “Ik werd een keer om kwart over zes wakker gemaakt voor oud volkorenbrood met pindakaas en een glas water. Op bed, dat dan weer wel.”
 • “Van mijn dochter kreeg ik voor mijn tweede Moederdag een zelfgemaakte ketting van penne pasta. Heb hem de hele dag trots gedragen op het werk!”
 • “Ooit, toen mijn zoon negen was, kreeg ik voor Moederdag een sier-opzetstuk voor mijn uitlaat. Het leek net alsof mijn truttige Hyundai Atos een enorm dikke uitlaat had, erg grappig. Ik heb er jaren mee rond gereden. Helaas past dat ding niet op mijn huidige auto.”
 • “Toen ik net gescheiden was, kreeg ik ontbijt op bed van mijn kinderen (toen 3 en 4). Een boterham met hagelslag in een plastic zakje en een glas water. Ze wilden wel thee maken, maar wisten niet of dat mocht. Het was mijn heerlijkste ontbijt ooit!”
 • “Een paar jaar geleden heb ik Swarovski oorbellen gekregen. Zwaar! Ik zeg dat ik ze niet zo vaak draag om ze mooi te houden, want die dingen doen pijn aan mijn oren. Verder liggen ze te verstoffen. Zonde eigenlijk.”

Lees ook de andere VIVA Mama Forumdagen:
De peuterpuberteit: zo deal je ermee
Bevallingstaboes: dát hadden ze niet verteld
Goed bevallen: aanraders voor in de ziekenhuistas
Babytips die je zelf had willen krijgen
Na de bevalling, ga ik…
De grappigste opmerkingen over fles- en borstvoeding.
De bizarste kraamcadeaus
Wat hebben de zwangerschapshormonen jou laten doen?
Bevallingsbloopers
Hilarische kinderuitspraken
Lompe opmerkingen in de kraamtijd
Wat vind jij de meest bizarre kindernamen?
Voor welke gebeurtenis schaam jij je diep als moeder?