Wil je kind niet eten? Dit is volgens Chrissy Teigen dé truc (en wij vinden ‘m fantastisch)

chrissy teigen

Menig ouder zal erkennen dat het een flinke opgave kan zijn om een kind zijn bord leeg laten eten. De een wil geen groente, bij de ander krijg je überhaupt nauwelijks iets – behalve snoep – door de keel. Chrissy Teigen heeft er iets op gevonden.

Lees ook: 12x de meest hilarische tweets van Chrissy Teigen

John Legend en Chrissy Teigen hebben thuis een kieskeurige koter. Hoe ouder hun dochter Luna wordt, hoe minder ze eet wat de pot schaft. Maar Chrissy zou Chrissy niet zijn als ze niet weer met een hilarisch plan op de proppen zou komen.

Lunables

Om Luna te enthousiasmeren heeft Chrissy een menukaart gemaakt, bestaande uit cornflakes met banaan, quesadillas, vissticks, spaghetti en ware ‘ham & kaas Lunables’ (een variatie op het Amerikaanse merk Lunchables). Chrissy’s ervaring – ze is auteur van de Cravings-kookboekenreeks – kwam hier duidelijk van pas: de gerechten zien er gelikt uit.

De rekening, alstublieft

Chrissy schotelt haar 2,5-jarige dochter de menukaart voor zodat zij zelf kan kiezen wat ze wil eten – in de hoop dat ze het dan ook daadwerkelijk naar binnen werkt. Maar Chrissy gaat nog verder in haar spel. Zo staan er ook prijzen bij de gerechten, die Luna echt moet betalen. ‘Ik heb het gevoel dat ze het sneller eet als ze ervoor moet betalen,’ laat Chrissy weten. Voordat je begint te steigeren: dit gebeurt met nepgeld.

Viraltje

Op social media deelt Chrissy haar originele idee met haar volgers. ‘Ik heb een restaurant voor mijn 2,5-jarige gemaakt,’ schrijft ze op Twitter. Het bericht werd bijna 26 duizend keer geretweet en ruim 260.000 keer geliked. Ook op Instagram viel de video in de smaak: daar kreeg Chrissy ruim 150 duizend likes en drieduizend reacties.

Twitteraars reageren enthousiast op het idee en grappen mee.

Nou mama’s, jullie mogen aan de knutsel!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.