Yes, een cottage met sauna en bubbelbad van Center Parcs Le Lac D’Ailette

Er even helemaal uit. Daar heeft VIVA Mama’s beeld trafficer Tamara wel zin in. Dus rijdt ze naar een luxe vakantiepark van Center Parcs in Frankrijk, gelegen aan een sprookjesachtig mooi meer.

Maandagochtend om 9 uur vertrek ik met een net iets te vol geladen auto en m’n twee meisjes richting Frankrijk. Alle drie zijn we nog een beetje ziek, zwak en misselijk van een griepje, maar mentaal helemaal klaar om een midweek te genieten in Center Parcs Le Lac D’Ailette.

Mirte (10) en Madelief (13) zijn lichtelijk hysterisch en kunnen niet wachten om het huisje te zien. De route volgend komen we door een soort dorp vol gekleurde vakantieverblijven. Bij het onze krijg ik amper de tijd om uit te stappen. De dames willen naar binnen. Ik hoor hun blije ‘oooh’s’ en ‘aaah’s’ terwijl ik de koffers uit de auto haal.

We hebben uitzicht over het prachtige meer – le Lac D’Ailette  – en twee badkamers, waarvan één met bubbelbad en sauna. Als we de auto hebben uitgeladen, rijden we richting parkeerplaats en halen onze fietsen op. De keuze is reuze, van mountainbikes tot tandems. Ook de fietsen kunnen de goedkeuring van de meiden wegdragen. Deze fietst lekker of nee… toch die crossfiets? We maken een rondje door het park en ’s avonds nestelen we ons op de bank dicht bij de open haard, om vervolgens in slaap te vallen in de comfy bedden. ’s Ochtends ben ik als eerste wakker en bewonder met een kop koffie de opkomende zon. Omdat Mirte nog ziek is, bestel ik een ontbijtje dat aan de deur wordt afgeleverd. Ideaal! Zo kunnen we rustig opstarten en heeft Madelief uitgebreid de tijd om het bubbelbad te testen.

De volgende dag voelt iedereen zich goed genoeg om het park nader te verkennen. Je kunt er bijvoorbeeld boogschieten, paintballen, binnen én buiten midgetgolfen, klimmen in de High Adverture Experience, jetskiën, een tocht maken op Segways, losgaan in zwemparadijs Aqua Mondo en – yes!genieten van de jacuzzi’s, hamam, zoutcabines en een luxe massage of gezichtsbehandeling in de Deep Nature Spa. Donderdag gaan we varen, bowlen, zwemmen en uiteten. Eind van de week rijden we uitgerust en voldaan terug naar Nederland. Volgend jaar gaan we weer!