Zo houd je het tijdens het avondeten gezellig aan tafel

kinderen avondeten

Avondeten met kinderen kan een enorme chaos zijn.

Je baby kijkt je vrolijk aan met een grote glimlach van oor tot oor, die je bijna niet ziet door alle etensresten die op z’n gezicht zitten. Kind 1 rammelt onafgebroken met z’n bestek op tafel en schreeuwt dat hij ‘geen groene’ lust. En kind 2 zit boos met z’n armen over elkaar en weigert überhaupt iets te eten. Waarom had niemand dit van tevoren verteld? Listen up! Met wat kleine foefjes kom jij wél toe aan je eigen diner, zonder dat je doof wordt van al het geschreeuw om je heen. Hoe? Dat lees je hier. Bon appetit!

Adem in, adem uit

Het kan zijn dat jouw dondersteen in de ik-eet-niks-want-ik-lust-niks-fase zit. Dit is erg lastig en natuurlijk maak je je hier druk over. Maar eigenlijk is het heel simpel: je kunt niemand dwingen om te eten. Voorkom dus ongezellig gedoe aan tafel en leg je erbij neer dat de kids een keertje wat minder eten. Dit wordt ze echt niet meteen fataal. Voel je hier niets voor? Probeer dan de pureer-truc! Sla jezelf vooral niet over, want dingen die mama eet, moéten natuurlijk door jouw kroost ook gegeten worden. En wie zegt er nou ‘nee’, tegen gepureerde linzen met tomaat, peterselie en feta? Heer-lijk!

Houd het simpel

Be aware, de tijden van een 3-gangendiner bij kaarslicht zijn echt voorbij. Althans, de komende jaren. Elke avond rond etenstijd komen alle disciplines en skills die jou een super mom (moeten) maken samen en is het spitsuur. Daarom hebben wij één tip die je nooit mag vergeten: take it easy. Dit geldt zowel voor jouw stresslevel als het eten zelf. Misschien ‘kweek’ je hier geen culinaire wondertjes mee, maar jouw bloeddruk blijft zo wel onder controle. En dat is ook erg fijn.

Deze Amerikaanse kinderen krijgen internationale schoollunches voorgeschoteld.