Zo werd er gereageerd op de eerste aflevering van Vier handen op één buik

Dinsdag is het vijfde seizoen van Vier handen op één buik van start gegaan. Het programma weet iedere keer weer de nodige tongen los te maken op social media en ook dit keer bleven de reacties niet uit.

In Vier handen op één buik krijgen tienermoeders in spe de hulp van bekende Nederlandse vrouwen. In de eerste aflevering was het de schone taak aan Patty Brard, die de zwangere Tanja in de arm nam – tijdens en na haar zwangerschap. 392.000 kijkers zagen hoe dat avontuur verliep.

Rookverslaving

De reacties van de kijkers waren niet mild, vooral de rookverslaving van de 19-jarige Tanja leverde de nodige negatieve berichten op. ‘Eerste aflevering van het nieuwe seizoen. Meteen weer een moeder die rookt tijdens de zwangerschap’, reageert iemand. Toch ziet Tanja zelf de ernst er niet zo van in. ‘Ik denk dat het niet heel erg is bij mij want ze is gewoon gezond’, zegt de tienermoeder in het programma. ‘Ik rook al sinds mijn veertiende en eigenlijk wilde ik, toen bleek dat ik in verwachting was, stoppen.’

Blowen

Niet alleen het rookgedrag van Tanja zorgde voor ophef op Twitter, ook op haar 10 jaar oudere vriend werd afkeurend gereageerd. In de aflevering van Vier handen op één buik is namelijk te zien dat Jeremy blowt én kampt met een gameverslaving.

Pil en antibiotica

Tanja geeft toe dat ze geen condoom gebruikte toen ze met Jeremy het bed deelde, maar destijds wél de pil slikte. Maar volgens de tienermoeder gooide antibiotica roet in het eten. ‘Verrassend dat het altijd die jeugd is bij wie zwangerschap door de pil heen komt breken’, aldus een Twitteraar.

Patty

Niet alleen de kijkers verbaasden zich, ook begeleidster Patty trok meerdere malen haar wenkbrauwen op. Het huis waar het koppel in woonde, bleek bijvoorbeeld alles behalve hygiënisch. Over de hulp van Patty hadden de kijkers overigens veel lovende woorden. ‘Ik wil Patty als oma van mijn kinderen’, twitterde iemand. ‘Gewoon, omdat zij me zo gruwelijk lief lijkt!’

Wil je de eerste aflevering van Vier handen op één buik terugkijken? Dat kan hier.

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.