Zwangerschapsdementie is echt een ding (en je kan er helemaal niets aan doen)

zwangerschapsdementie

Waar heb je je sleutels toch neergelegd en wanneer had je ook alweer die afspraak bij de gynaecoloog? Spoken deze en nog 10 andere vragen meerdere keren per dag door je hoofd tijdens je zwangerschap? Geen reden tot paniek, want uit een onderzoek blijkt dat zwangerschapsdementie echt bestaat.

Tekst Karen de Decker/Flair.be | Beeld iStock

Het viel enkele onderzoekers aan the Deakin University in Australië op dat zwangere vrouwen al wel eens iets vergeten. Daarom namen ze de proef op de som en onderzochten ze de hersenen van zwangere en niet zwangere vrouwen. Wat blijkt? Vrouwen met een baby in hun buik scoren slechter bij oefeningen waar je je geheugenbij nodig hebt. En dat is nog niet alles, ze blijken ook minder hard geconcentreerd te zijn, falen in hun dagelijkse planning en zijn slecht in keuzes maken.

Perfect excuus

Je vergeetachtigheid tijdens de zwangerschap is bij deze dus perfect te verklaren. Wanneer je in verwachting bent verandert er namelijk een deel van je hersenen dat instaat voor het geheugen én krijg je te maken met een hoge dosis hormonen die enorm veel energie van je vragen. En dan vergeet je af en toe weleens iets…

Wil je niets meer missen van VIVA Mama? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 4 nummers voor maar € 9,95 of 8 nummers voor € 19,95.