Zwangerschapsdiscriminatie: Heb jij ermee te maken?

Vandaag gaat het College voor de Rechten van de Mens van start met een landelijke oproep aan zwangere vrouwen om discriminatie op de werkvloer te melden. Uit een onderzoek van het College uit 2012 blijkt dat nog bijna de helft van de vrouwen te maken heeft met zwangerschapsdiscriminatie. Say what?!

In de wet staat dat werkgevers vrouwen geen baan mogen weigeren en niet anders mogen behandelen op de werkvloer of ontslaan, omdat zij zwanger zijn of jonge kinderen hebben. Toch wordt dit in de praktijk niet altijd nageleefd.
Na voortdurend signalen te hebben ontvangen over discriminatie rond de zwangerschap, besluit het College voor de Rechten van de Mens een grootschalig onderzoek op te zetten. Dit onderzoek brengt een aantal belangrijke zaken aan het licht:

  • Bij 38% gaat het contract op het laatste moment niet door of worden de voorwaarden van het contract veranderd vanwege de zwangerschap.
  • 13% van de vrouwen is door zwangerschap of moederschap benadeeld binnen het werk. Denk hierbij aan een misgelopen promotie, geen loonsverhoging, geen kans tot bijscholing of het ontzegt worden van een vast contract of meer werkuren.
  • Bij 10% van de vrouwen zijn bij terugkomst na het verlof bepaalde taken afgenomen, zonder dat zij hiervan wisten.
  • Bij maar liefst 44% wordt een tijdelijk contract niet verlengd vanwege de zwangerschap.
  • 3% van de vrouwen met een vast contract verliest haar baan vanwege de zwangerschap.

Met hun nieuwe campagne wil het College voor de Rechten van de Mens de ongelijke behandeling zichtbaar maken. Heb jij zelf te maken met dit soort praktijken of hier ooit mee te maken gehad? Doe dan een melding van de discriminatie bij het College.

Beeld: iStock