Bewezen: koffie zorgt voor langer en gezonder haar

koffiebeker

Koffie is één van de belangrijkste dingen in het leven. Want zeg eerlijk: het houdt ons wakker, scherp én alert. Maar wist je dat koffie ook goed is voor je haargroei?

Als dat geen reden is voor nóg een bak pleur…

Gezonde, lange lokken

Het grootste voordeel van koffie is dat er cafeïne in zit. Cafeïne helpt ons uiteraard de lange dag door, dat weet je zelf ook wel. Maar dat is – gelukkig – niet het enige. Want wat blijkt, cafeïne is heel goed voor de stimulatie van de bloedtoevoer naar je hoofd. En laat dat nou zó belangrijk zijn voor je mooie bos met haar. De bloedtoevoer zorgt ervoor dat je haarwortels meer zuurstof krijgen, waardoor je lokken gezonder worden en sneller gaan groeien. Bye bye, pluizig, dun en futloos haar.

Lees ook:
Bewezen: door 3 koppen koffie per dag kunnen je borsten krimpen

Cafeine shampoo

Is het dan echt zo simpel als het lijkt? Nee, sorry. Je kunt niet 8 bakken koffie drinken en je haren zien groeien. Helaas, is alleen het drinken van koffie niet genoeg om een mooie, volle bos met haar te krijgen. Je kunt moeder natuur een handje helpen door cafeïne shampoo te gebruiken. Tegenwoordig bestaan er meerdere cafeïne shampoos die je lokken gezonder maken en je haargroei stimuleren. Zoals deze. Let wel op: verwacht geen wonderen na één keer wassen. De producten hebben minimaal drie maanden nodig. Gooi je flesje shampoo dus niet meteen na twee pogingen weg, maar keep on going.

Dan zal je écht resultaat zien! En vergeet niet: wie mooi wil zijn, moet even volhouden 😉

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Beautify | Beeld: Getty images