‘Dip poedernagels’ blijven volgens experts nóg langer mooi dan gelnagellak

dip poedernagels

Natuurlijk zijn er belangrijke dingen in de wereld, maar toch worden we heel gelukkig van vers gelakte nagels. Als je een beetje bekend bent in de wereld van TikTok en YouTube, zijn de ‘dip poedernagels’ je misschien al eens opgevallen. 

Nog nooit van gehoord? Hoewel de poedernagels nu hip zijn, bestond de techniek al in de jaren tachtig. Het voordeel van de techniek is dat de nagellak nog langer blijft zitten dan gelnagellak. Los van de uitgroei, blijft de nagellak een maand zonder bladderen zitten. Bovendien kun je het prima thuis zelf doen. Je hebt geen UV-lamp nodig. De techniek is ook niet ingewikkeld: als je je nagels kunt lakken, kun je dit ook.

Hygiëne

Natuurlijk zijn er ook een paar nadelen. Je nagels kunnen er door het poeder wat dikker uit zien. Daarom is het belangrijk om overtollig poeder eraf te tikken voordat je de laag sealt met een lik topcoat. Als je dit laat doen in de salon, is hygiëne een ding. Je wil immers niet dat iedereen haar nagels in hetzelfde potje dipt.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

De nagellak verwijderen is ook een dingetje, maar zou met 10-15 minuten weken in pure aceton wel loslaten. Als dat niet het geval is, zullen je nagels wel degelijk beschadigen.

Stappenplan

Hoe die dip-nagellak an in z’n werk gaat? Dit is het stappenplan.

1. De nagels worden voorbereid. De nagels zijn schoon en ontvet. Je nagelriemen zijn teruggeduwd en aan de nagels zelf hangen geen haakjes.

2. Je brengt een basecoat aan, die werkt als een soort ‘bonder’. Zo kan het product zich goed hechten aan de nagel.

3. De basislak breng je aan alsof je gewoon je nagels lakt. Je werkt per nagel. Als de basis erop zit, dip je de nagel in het poeder. Overtollig poeder veeg je weg of tik je weg door even met je nagel te tikken. Dat proces herhaal je per nagel. Afhankelijk van hoe dekkend het poeder is en hoe intens je de kleur wil, kun je dit tot drie keer herhalen.

4. Wacht een paar minuten en breng dan de topcoat aan. Die droogt en verhardt het poeder.

Zijn je nagels broos? Houd dan tussen de verschillende ‘dip’-sessies minstens een week pauze. Een kit voor dip poedernagels vind je online en in speciaalzaken.

Viva’s Susan wilde ooit Carrie Bradshaw worden, maar heeft nog steeds geen New Yorks brownstone-appartement, geen Manolo Blahniks en geen walk-in closet. Wél een huis in hartje Utrecht en vriendinnen die altijd ruzie maken over wie Miranda, Charlotte, Samantha of Carrie is. Houdt enorm van mensen die zichzelf niet te serieus nemen en nadrukkelijk níet van huidkleurige panty’s en mannen die salsa dansen. @susandalstra