DIY: Trendy ringen van leer

Heb je ook altijd al een ring willen hebben die comfortabel, op maat gemaakt is en die je binnen 5 minuten klaar in elkaar knutselt met spullen die je vast al in huis hebt liggen? Nu kan het met deze eenvoudige ring-tutorial!  

Benodigdheden:

– Stukje leer (dit kan ook van een oud kledingstuk, bankstel, etc zijn)
– Gaatjesmaker
– Schaar
– Draad/touwtje
– Nagellak in je favoriete kleur

Knip een reepje uit het leer. Knip de dikte/hoogte ongeveer 5 mm en de lengte iets langer dan de omtrek van je vinger. Wikkel na het knippen het stukje leer om je vinger en bepaal hoe strak je de ring wilt. Knip vervolgens het overige leer weg. (het leer moet elkaar niet overlappen, maar tegen elkaar aan komen!)

Mocht je net als ik leer gebruiken dat toevallig nog in huis lag en niet de kleur is die je wilt, dan kun je nagellak gebruiken om het leer te verven. Kies voor een matte of een glans-nagellak en een kleurtje naar keuze. Breng meerdere lagen nagellak aan met genoeg tijd tussendoor om alle lagen goed te laten drogen. Herhaal dit totdat de kleur volledig gedekt is.

Gebruik je gaatjesmaker om in de uiteinden van de reepjes leer gaten te maken. Zorg dat er nog genoeg ruimte rondom het gaatje zit, om uitscheuren te voorkomen.

Knip een stukje touw of draad af. Rijg deze door beide gaatjes zoals op de foto. Trek de uiteinden van de ring tegen elkaar aan door een paar knoopjes in het draad te leggen. Knip het overtollige draad af.

DIY-_-Leather-Rings-11


© Beeld:lanaredstudio

Bezoek de website van Lana Red voor meer mode & beauty projecten.